23-06-10

Alice goes back to reality

Jammer genoeg ben ik al een weekje terug uit vakantie, maar heb ik nog geen tijd gehad om hier eventjes te komen posten.
Jullie kennen het waarschijnlijk wel, eens thuisgekomen moet er gepoetst, gewassen en gestreken worden. Verder had ik nog enkele verjaardagsfeestjes op stapel staan, dus daar moest ook voor gezorgd worden!


De vakantie zelf was heerlijk! Hoewel het weer wat tegenviel.
De heenrit maakte we mee in ongeveer 35 graden. Waardoor fab doggy erg ziek op de bestemming aankwam en wij helemaal bezweet, oververhit en groggy…Het enige wat we wouden was zo snel mogelijk uitpakken, naar de supermarkt en verkoeling zoeken in rosé wijn. Dat was echter buiten de eigenaar gerekend die wat verkeerd had gedaan met de boekingen, waardoor er voor ons eigenlijk geen plekje was.
Uiteindelijk en mede dankzij mijn mannetje die mij overdonderde met zijn Frans, belandde wij in een huisje dat veel beter was dan hetgeen wat we eigenlijk geboekt hadden. De vakantie kon dus beginnen.

Na twee dagen sloeg het weer echter om en hebben we een dag effectief 24 uur op 24 uur regen gehad. Geen gewone regen, maar regen dat het er in bakken uitviel! Boodschappen van het ene huisje naar het andere brengen (400 meter wandelen) deden we met de auto omdat we anders doorweekt zouden zijn geweest.

Gelukkig klaarde het daarna wat op en hebben we de rest van de week een mooie 24 graden gehad, maar wel elke avond van 16 uur gietende regen…

Ondanks het slechte weer dus toch een schitterende vakantie met erg leuke en uiteenlopende uitstappen. We bezochten wijndomeinen (waar we veel te veel wijn kochten!), ganzenboerderijen, de grotten van Lascaux, mineraalgrotten, kastelen, middeleeuwse stadjes, etc.
We gingen uit eten in kleine typische barretjes waar we tussen de franse werkmannen aanschoven en genoten van eenvoudige maar oh zo lekkere maaltijden.
En ja op culinair vlak was het voor mij helemaal een paradijsje! Notenolie, foie gras, eendenborst en ga zo maar door… Ik kon er mij helemaal uitleven, met een wagen vol “eetbare” souvenirs tot gevolg.

De terugreis verliep heel erg vlot. Geen file in Parijs. Geen file in Orléans. Geen file in Lille. Maar wel 45 minuten stil staan voor de Kennedytunnel in Antwerpen.

 

Een vrolijk terugzien met ons huisje was het niet. We misten allebei het uitzicht op het dal. De vogels die we hoorden ’s morgens. Het heerlijke stadje waar we gingen winkelen. Tja en dan begonnen we natuurlijk weer te praten over eventueel naar het buitenland trekken. Het werd er niet veel beter op toen mijn schoonouders dan nog eens aankondigde dat ze een huis in het buitenland gekocht hadden.

Dus onze vakantie zit er weer op. Na amper 1 uurtje terug op het werk was ik bijna vergeten dat we ooit geweest zijn. Nu aftellen, binnen 11 weekjes vertrekken we terug op vakantie!

10:13 Gepost door Alice in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Jammer van dat weer, zag dat op tv, al die overstromingen in met name Zuid Frankrijk. Gelukkig heb je ondanks dat toch genoten hè!

Gepost door: danique | 23-06-10

De commentaren zijn gesloten.