22-07-10

Alice en Albelli fotoalbums

Dankzij The insiders mocht ik deze keer women over Albelli fotoboeken. En het aanbod kwam maar net op tijd. Meer dan een jaar na onze huwelijksreis had ik de fotos nogsteeds niet omgezet in een album. Ondertussen passeerde 3 andere reizen de revue waar wel een mooi album van gemaakt werd. Maar de honeymoon die schoot er om de een of andere reden steeds over. Dus bij deze is dat probleem ook weer van de baan!

Al een jaar of vier maak ik van elke korte of lange reis die we maken een digitaal fotoalbum. Ik gebruikte reeds verschillende programma’s waaronder: kruidvat, hema, fotobuch, kodak pixbook en een aantal kleinere organisaties. Maar Albelli, neen daar had ik nog niet van gehoord.

Het installeren van het programma verliep erg vlot. In amper een minuutje tijd was de zaak beklonken.

De start van het programma is erg modern ingedeeld, zoals bij de meeste. Een mooi overzicht van hun producten en een duidelijke weergave van de startprijs. Helemaal top dus.

Het juiste album gekozen dus hup naar het aanmaken van het album zelf.
Ik kies standaard de opties foto’s zelf invullen. Zo heb je veel meer vrijheid en keuze om je album te maken hoe je wil.

Allereerst de kaft van het fotoboek. Hoewel ik een kaft wou met foto’s op de voorkant , wou ik toch testen hoe makkelijk het was om een kleur toe te kennen aan de cover. Niet makkelijk dus, na ongeveer 12 minuten zoeken wist ik nog steeds niet hoe ik de coverkleur kon aanpassen. Een minpuntje dus. Ik heb het zoeken dan maar opgegeven en ben uiteindelijk gegaan voor de optie waarbij ik bijbetaalde om foto’s op de cover te zetten. Ook een minpuntje want bij andere makers diende ik hiervoor niet bij te betalen.

Dan het uiteindelijke maken van het boek.
Aan de ene kant van ik erg weinig templates voor foto’s. Zo zijn er maar templates tot 6 foto’s beschikbaar. Terwijl ik soms toch wel 8 of meer foto’s op een pagina wens.
Aan de andere kant is het zelf plaatsen en rangschikken van foto’s erg makkelijk, waardoor het gemis van deze templates wel gecompenseerd wordt.

Een groot pluspunt vond ik toch wel dat het fotoboek zelf aangeeft op welke hoogte, breedte etc. van de andere foto’s dat je werkt. Dit heb je met goedkopere uitgevers niet en dit zorgt soms voor een raar zicht bij de uiteindelijke afdruk.

Nog een leuk pluspunt zijn de fotobewerkingen die Albelli aanbied. Heel erg mooie frames voor foto’s, een speciale aparte weergave van fotobewerkingen en veel opties. Leuk! Zo kom je automatisch in een apart scherm terecht om te testen of alles wel naar wens is. Een groot pluspunt. Vind je de foto in zwart wit toch niet schitterend, no problem, scherm dichtklikken en er is niks gebeurt! Dit heb ik ook al vaak anders gezien.

Ook de achtergrond inkleuren is erg makkelijk. Ik was trouwens dolenthousiast over de foto als achtergrondfunctie. Veel professioneler dan bij andere aanbieders!

Nog een leuke plus die ik veelvuldig gebruikt heb is het laten doorschemeren van fotos.
Als volgende punt de tekstverwerking. Ook weer via een speciaal scherm waar je kan spelen met allerlei effecten, kleuren en teksttypes.

Ik was ook erg blij om te zien dat Albelli een optie had om pagina’s extra in te voeren per 2 pagina’s. In het verleden stootte ik regelmatig op aanbieders die ineens per 10 pagina’s uitbreiden. De prijs voor een extra pagina is ook meer dan redelijk!

Het uiteindelijke bestellen van het boek liep ook zeer vlot. Voor je definitief bestelt krijg je nog een pop up venster waarin eventuele fouten worden meegedeeld: fotos met te laag aantal pixels, lege pagina’s, foto’s die op de rand van de pagina staan… Handig, want ik had inderdaad enkele zaken over het hoofd gezien.

Ook het effectieve doorsturen verliep erg vlot en snel. De betalingsmogelijkheden zijn uitgebreid en beperken zich gelukkig niet enkel tot visa. De bevestigingsmail kwam goed binnen met alle nodige informatie en de leuke optie om mijn fotoalbum reeds online te plaatsen is een erg fijne extra!

Tot hiertoe dus een erg fijne ervaring met Albelli! Ik hou jullie op de hoogte als ik het effectieve boek in handen heb!

10:32 Gepost door Alice in Web | Permalink | Commentaren (2) | Tags: fotoalbum, internet, huwelijksreis, insiders |  Facebook |

Commentaren

Hallo Alice,

Toevallig stuitten we vandaag op je blog.
Dank voor de uitgebreide review, die hebben we met plezier gelezen!

De kleur van je linnen cover kiezen doe je normaal gezien tijdens het bestelproces, een goed punt dat jij dat niet kon vinden tijdens het maken van het boek. Dat hadden we nog niet eerder gehoord...

Nu een paar spannende dagen wachten en dan horen we graag hoe je het daadwerkelijke boek vond.

Groeten,

het team van Albelli Fotoboeken

Gepost door: Albelli Fotoboeken | 23-07-10

Ik maakte ook een Albelli fotoboek :D Ben tevreden over het resultaat!

Gepost door: waxje | 29-07-10

De commentaren zijn gesloten.