02-08-10

Alice en haar weekend

Het weekend is weer voorbij… het was het eerste weekend na een week op de nieuwe job voor M. En het eerste weekend na een nieuwe dagroutine voor mij.

Het doet wat met een mens shiften werken. M. stond deze week met de late, wat betekende dat hij pas rond middernacht tussen de lakens naast mij kroop.

Ik mag van mezelf zeggen dat ik het goed deed. Neen, ik lag niet met wijd opengesperde ogen angstig alle hoeken van de kamer te begluren. Hell no, ik sliep zelf met de ramen open. (Hoewel ik moet bekennen dat ik af en toe een blik naar buiten wierp en één keer bijna luid gillend de kamer uit rende omdat de kat van de buren opeens voor het raam sprong.)

Wacht even, zei ik daar net sliep? Ik sliep niet jammer genoeg en dat lag niet aan mij, maar aan fab doggy. De lieverd is een beetje uit zijn doen nu baasje niet mee gaat slapen. Wat betekend dat fab doggy zich opwerkt tot hoofd van de roedel en denkt dat hij mij moet beschermen. Wat resulteert in luid grommen met zijn vecht in stekels op het bed en dan luid blaffend naar voren hollen om aan de deur zijn tanden bloot te grommen. Ik wist niet wat me overkwam toen ik mijn kleine rakker als een ware jachthond zijn territorium en zijn vrouwtje zag verdedigen. Ik was vertedert… I know, het gedrag is niet goed te praten, maar daar zat mijn kleine mannetje als een panter mij te beschermen tegen van alles en nog wat. Nu ja, het eerste half uur vond ik het schattig. Tegen elf uur vond ik het eerder irritant en tegen half twaalf was ik de tranen nabij. Het alfamannetjes gedrag eindigde pas als het echte alfamannetje om twaalf uur binnenkwam, ons beiden een zoen gaf en ik in coma eindelijk in slaap viel.

No need to say dat ik verlangde naar slaap tijdens het weekend. Also no need to say dat ik mijn hart vast hou voor de eerste nachtshift.

 

Het weekend begon trouwens rustig met een bezoekje aan de oma van M. Een hele opluchting om te zien hoe goed zijn oma er eindelijk terug uitziet. Na het overlijden van haar echtgenoot had ze echt een grote klap gekregen en was ze op een “oud mensje” beginnen lijken. Maar nu is ze terug de dynamische vrouw die ik kende. Een lichtpuntje vond ik zeker dat ze zelf zei “dat het leven makkelijker is zonder opa”.

 

Daarna reden we door naar de Albert Heijn net over de grens. AH en ik het is een passionele liefdesverhouding. Neen wacht, Nederland en ik het is een passionele verhouding. Waar andere mensen dromen van verhuizen naar het zuiden van Europa, droom ik van een huisje in Nederland. Tot nu toe beperk ik mij tot uitstapjes naar Nederland en winkelen in AH. Met een volle wagen terug richting België om daar met mijn twee fab doggies een lui lekker namiddagje te hebben. Rond half vier kwamen mijn ouders op theekransje, want we waren in M.’s voormalige dorpje naar de sublieme bakker gegaan voor overheerlijke taartjes. ’s Avonds overtuigde ik M. ervan om naar toy story één en twee te kijken, want die had hij nog nooit gezien.

 

Zondagmorgen lukte het ons eindelijk om uit te slapen en luilekker op te staan met een lekker ontbijtje. Daarna ging het richting park om met de twee doggies eens goed te kunnen rennen en springen. We kozen voor de rust van het openluchtmuseum en eindigde daar in de zomerbar, alwaar er iets te veel kriekjes veel te vlot binnengingen. Smaken deed het, zo heerlijk in een ligstoel met onze voetjes in het zand.

Rond de middag zakte we af naar mijn ouders om daar veel te veel mosselen op te smikkelen om daarna dik van al die mosselen de rest van de dag in onze zetel te kruipen en amper nog te bewegen.

10:10 Gepost door Alice in Just Alice | Permalink | Commentaren (0) | Tags: weekend, winkelen, zomerbar |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.