06-09-10

Alice had een perfect weekend

Het was een weekend om in te kaderen en aan de muur te hangen.
Een weekend dat me opladen om de laatste drie dagen op het werk te kunnen tackelen.
Een weekend waar we al maanden van droomde maar door allerlei omstandigheden nooit aan toekwamen. (M. werkloos, M. werken, etc)
Zaterdagmorgen trokken we de stad in, vooraleer ons naar de winkelstraten te begeven, gingen we een tasje koffie drinken.
Toen we voorbij Horta wandelen stelde M. voor om ineens een snel ontbijtje mee te pikken.
Een snel ontbijtje eindigde uiteindelijk in een uitgebreid champagne ontbijt.
Daarna toch nog richting de winkelstraten. Waar onze shoppingspree een geweldige start nam met M. die aankondigde dat ik in mijn lievelingslederzaak eender welke handtas mocht uitkiezen. Ik denk dat hij een beetje spijt kreeg van zijn enthousiasme toen ik bijna 20 minuten lang van de ene handtas naar de andere huppelde en terug naar de eerste. Uiteindelijk hakte hij mee met mij de knoop door en konden we ons naar de kassa begeven.
Hup naar de schoenwinkel alwaar ik twee paar schoenen kocht en hij een paar. Ja ik weet het... twee paar in een keer. Maar ik kon echt niet kiezen tussen de hippe stoere afgebleekte botjes en de elegante ballerina's met een klein hakje.
Algauw werd het voor ons te druk op de Meir en besloten we naar de binnenstad af te zakken om onze lokale economie te steunen met een lekker bolleke.
We eindigde uiteindelijk op het terras van een bruine kroeg waar we al komen sinds we pas een koppel waren en ik zelf nog langer.
Het was echt heerlijk in de zon met de gonzende stad rondom ons. Echt genieten.
We sloten onze dag af met een heerlijke Spaanse maaltijd bij ons thuis. Lekker scampi's en een verse paëlla met een lekkere fles wijn.

Zondagmorgen scheen de zon al erg vroeg en bleven we wat langer in ons bedje liggen.
Tegen 8 uur glipte ik er echter uit om M. te verrassen met verse pistoletjes en gebakken spek.
Daarna trokken we met fab doggy naar het bos om te gaan wandelen en de eerste sporen van de herfst te vinden.
Fab doggy genoot van het rennen door de eerste bladeren en M. probeerde me wat bij te brengen over verschillende bomen.
De namiddag brachten we thuis door, heerlijk lui in onze zetel.
Rond een uur of half vijf ging de bel. Fab doggy was helemaal enthousiast want zijn favoriete babysit, mijn schoonbroer kwam eraan.
Jammer genoeg werd schoonbroer ook vergezelt door schoonpa en iets minder erg schoonma.
M.'s gezicht sprak boekdelen toen hij binnenkwam. Even was ik bang dat de aanwezigheid van zijn vader onze verdere avond zou belemmeren, maar gelukkige zetten manlief zich er snel over. Doordat ik zo onverwacht met hen geconfronteerd werd had ik de energie en de zin niet om veel te zeggen of gemaakte small talk te verkopen... dus ja ik zal best stil en onvriendelijk overgekomen zijn.
Eens zij de deur uitwaren werd het tijd om ons om te kleden want de taxi kon elk ogenblik aankomen. Dit bleek uiteindelijk tegen te vallen want de taxi liet meer dan 10 minuten op zich wachtte.
Ietsje te laat kwamen aan in het restaurant alwaar we ons overheerlijke diner inzetten met een lekkere huisaperitief en een kleine amuse.
Na lang twijfelen, want alles klonk overheerlijk besloten we het volgende te bestellen:
Gebakken ganzenlever met gekarameliseerd appeltjes voor hem en carpaccio van ossenhaas met een lichte basilicumdressing voor mij.
Gelakte varkenswangetjes met quenelles van wortelpuree voor hem en lamsfilet met honing tijmsaus en aardappelgratin voor mij.
Bananenijs met bacardi rum voor hem en een dessertpalletje voor mij.
De avond sloten we af met een Italiaanse en een Antwerpse koffie.
Het etentje vloog voorbij en we babbelde uren aan een stuk, over belangrijke en niet belangrijke dingen. We spraken onze meningen uit over het "kinderen onderwerp" dat al een tijdje tussen ons hing en ik vertelde hem eindelijk hoe ik me echt voelde over Nils en over A'dam.
In de taxi terug naar huis genoot ik nog heerlijk na.
Terug thuis namen we nog een pousse café samen met schoonbroer in de tuin en vroegen we hem de pieren uit zijn neus over vriendinnetjes, zijn kot in Leuven en zijn toekomstplannen. We (met name ik) zijn nogal nieuwsgierig aangelegd.
Daarna richting bed om nog een aflevering van True Blood te zien, maar een beetje te veel alcohol deed ons snel indommelen.

Nu nog drie daagjes werken en dan vertrekken we op vakantie. Dit weekendje was perfect om het vakantiegevoel alvast voort te brengen.

Commentaren

Ik vertrek komend weekend ook op vakantie! Jippie!! Geniet ervan!! :-)

Gepost door: LJ | 07-09-10

oh heerlijk zo'n weekend. is hier alweer veel te lang geleden!

Gepost door: valerie | 11-09-10

geniet van de vakantie !

Gepost door: mieke | 17-09-10

De commentaren zijn gesloten.