20-09-10

Alice en het reisverslag deel 1

Vermits ons idyllische huisje in La douce france redelijk afgesloten was van de beschaving (geen Internet, geen telefoon, geen ontvangst op de gsm) wordt dit dus een langgerekt reisverslag.

 

Vrijdag:

In het midden van de nacht (nu ja, om half vier) klinkt de wekker veel te luid in ons verder doodstille appartement. Tijd om onze lange rit naar het zuiden van Frankrijk aan te vatten. M. en ik zijn onmiddellijk wakker en vol energie (Wat is dat toch met vakantie dat je zoveel extra energie geeft?), maar Fab Doggy is erg onder de indruk van het ontiegelijke vroege uur en laat zich naar de auto slepen alwaar hij in slaap valt tot in het zuiden van Frankrijk.

De rit verloopt vlot. Ik kijk als een klein kind uit naar de legers van Napoleon en de kabouters die staan opgesteld langst de autosnelweg. Jeugdsentiment avant la lettre.

M. wordt een beetje zenuwachtige van mij als ik aan elke grote stad meedeel dat we ik iets ben vergeten.

Metz: Ik ben mijn badpak thuis vergeten.

Nancy: Ik ben mijn zonnebril thuis vergeten.

Dijon: Fuck, liefje… ik ben Fab doggy zijn internationale paspoort vergeten.

Lyon: De gezelschapspelletjes liggen nog op tafel.

Orange: Ik ben het geld voor onze poetsvrouw vergeten klaar te leggen.

Eens af de autosnelweg slingeren we ons 35 kilometer lang in allerlei haarspelt bochten om tenslotte aan te komen in ons vakantievillaatje. De aperitief (een lekkere ijskoude pastis) staat al klaar en het kristalblauwe water nodigt uit om onmiddellijk een duik te nemen. De eerste avond brengen we door op het terras met veel pastis, veel wijn en zwaar vermoeide hoofden.

 

Zaterdag:

 

Zaterdagmorgen worden we begroet door een stralende zon en willen we onmiddellijk naar buiten. Van het herfstige Vlaanderen merk ik niks meer als ik met een krokante croissant en een kop thee in de zon zit te genieten.

Daarna de auto in richting L’isle sur la sorgue, ook wel gekend als het kleine Venetië van de Provence. Op zaterdag is het er kunstmarkt en de pleinen gonzen van de bedrijvigheid. We slenteren heerlijk langst het water en drinken een pastis op een terras van een typisch Provençaals cafeetje. We nemen een kijkje in de indrukwekkende kerk en ik maak gretig van de kans gebruik om hier en daar in enkele winkeltjes binnen te springen. Tegen de middag brengen we een bezoekje aan de grote supermarkt en slaan we proviand in voor de komende dagen. De namiddag brengen we door aan het zwembad met een goed boek en ’s avonds genieten we van de krekels in het terras.

Commentaren

Lijkt me heerlijk! Ik kijk al uit naar het vervolg!

Gepost door: Mii | 20-09-10

De commentaren zijn gesloten.