02-11-10

Alice en het verlengde weekend

Het verlengde weekend begon op vrijdag rustig.
Mijn teerbeminde echtgenoot had de late shift, dus installeerde ik me in mijn bedje met een lekker kopje warme melk met een anijsblokje en drie afleveringen van Vlaamse Hollywood vrouwen.
Om half twaalf vond de echtgenoot me half slapend met de dag allemaal half op mijn gezicht. Ik viel pas echt diep in slaap toen hij naast me tussen de lakens kroop en ik eindelijk in zijn armen weg kon doezelen.

Zaterdagmorgen begon naar mijn zin veel te vroeg... namelijk om half zeven.
Het ventje sliep nog eventjes door.
Veel spectaculairs stond er niet meer op het programma.
Een bezoekje aan de supermarkt en een ritje naar de Aveve voor nieuwe bloem om vers brood te bakken.
In de namiddag ging ik in de keuken noestig aan de slag om salades te maken voor het feestje van zondag.
M. poetste ondertussen ons ganse huis, stak een wasje in en hielp me ondertussen ook nog met de salades.
Moe van zoveel huiselijke ijver bestelde we chinees die aan huis geleverd werd, speelde we eventjes wow en zakte we uiteindelijk onderuit in de zetel met een fris pintje voor hem en een breezer voor mij om naar Robin Hood te kijken.
20 minuten later lag ik diep in slaap op M zijn schoot.

Zondagmorgen kon ik een uurtje langer slapen... jammer genoeg werkt de aanpassing van het uur voor ons gezin niet al te best.
Om 8 uur waren we al uit de veren. Een frisse ochtendwandeling met de hond, een lekker ontbijtje en daarna nog enkele salades maken, de tafel zetten en alles klaarmaken voor het ontvangen van onze gasten.
Om half een begonnen de gasten binnen te druppel. Heel veel ows en aahs over mijn halloweendecoratie.
Een glaasje rosé champagne en lepelhapjes met wildpate zorgde ervoor dat iedereen meteen in de goede sfeer zat.
Ondertussen vulde M. de gourmetvuurtjes en bracht ik het saladebuffet in orde.
Het volgende maakte we de afgelopen dagen klaar:
- aardappelsalade met zure room en bieslook
- komkommersalade met dille en roze peper
- zoetzure salade van witte kool en wortel
- wittekool salade met ranchdressing (een dressing met ondermeer zure room, mosterd, room, peterselie, etc)
- rucolasalade met zongedroogde tomaten, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en een dressing van basilicum - balsamicoazijn
- witte boontjes in tomatensaus
- chutney van tomaat
- griekse pastasalade met geroosterde groentjes
- couscoussalade met rozijntjes en abrikozen
- vers gebakken brood met zongedroogde tomaatjes en olijfjes erin

Het eten viel bij iedereen goed in de smaak. Er werd alleen erg veel gedronken... Niet door mij, vermits ik heel slecht tegen alcohol kan. Maar de rest liet zich goed gaan.
Gelukkig waren ze allemaal nog nuchter genoeg om het dessert te appreciëren, een dessertbordje met vers gedraaid speculaasijs, kruidenkoek en een tiramisu met speculaas. De kruidenkoek had ik in de vorm van een vleermuis gebakken om toch een beetje een "halloween" tintje te geven aan het eten.

Rond zeven uur was iedereen de deur uit en startte M. de pc op om te wowen. (Zoals wow geeks volgens LJ dat zeggen.) Een tweede poging van onze guild om de lich king te doden. Ik kroop op de zetel onder een dekentje met barstende hoofdpijn. Maar verhuisde na ongeveer 10 minuten toch naar de slaapkamer omdat de stem van A'dam over skype veel te luid weerklonk.

Rond middernacht kwam M. ook naar bed met de boodschap dat ze bijna aan de Lich King waren. Vervolg dinsdagavond en dan hopelijk de langverwachtte king slayer titel.

Maandagmorgen werd ik rond 5 uur wakker van het ventje die muisstil de kamer probeerde uit te sluipen om naar zijn werk te vertrekken. Een vlugge kus en ik was tot half acht weer ver weg in dromenland.
Om 9 uur werd ik bij mama en papa verwacht om samen richting Rijkevorsel te trekken. In verschillende kranten maakte ze veel reclame voor hun kerstmarkt en het leek wel de moeite. Waarschijnlijk kozen wij de verkeerde vestiging, want het was echt huilen met de pet op. Een vies barakje waar twee kerstboompjes stonden opgesteld met triestige pinklampjes. Echt zonde van de lange rit hierheen. Om geen domper op de vreugde te zitten besloten we nog naar Kruibeke te rijden waar een vestiging van Intratuin was geopend. Intratuin in Bergen Op Zoom is een van onze favoriete tuincentra ooit en dus wilde we erg graag weten of dit Belgische filiaal ervoor moest onderdoen. En ik kan jullie zeggen helemaal niet! Het enige wat we misten was de roomboteramandelstaaf in de cafetaria en het oliebollenkraam aan de uitgang.

Tegen een uur of drie kwam het ventje thuis van het werk en wachtte ik hem op met een dampende kop dikke erwtensoep.
Rond 8 uur trokken we richting ons bedje met de laptop om daar nog enkele afleveringen van True Blood mee te pikken.
Rond tien uur gingen we op weg naar dromenland, vermits de wekker vanmorgen weer om half zes af zou lopen.

14:37 Gepost door Alice in Just Alice, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Al dat gewow is chinees voor mij :-) Houden zo, want dat zijn dus van die dingen waar ik even rap verslaafd aan geraak en voor nóg een verslaving heb ik nu ff geen tijd!

Gepost door: LJ | 02-11-10

Hey meisje,
nog eventjes gauw komen lezen, na EEUUUWWEN afwezigheid.
Je Hebt het toch maar getroffen met je ventje (zie postje over je ziek zijn) hè. En wow, wat een smulfestijn!

Gepost door: Roodwolfje | 03-11-10

Klinkt heerlijk dat buffet, en dan vooral die dessertjes! En ik ben nog steeds jaloers op jouw fantastische relatie met M. :)

Gepost door: Lilaea | 03-11-10

De commentaren zijn gesloten.