05-11-10

Alice had last van PMS

Mijn omgeving heeft het weer overleeft… het verbaast me elke keer weer.

Ik wordt namelijk gedurende één week in de maand een echte draak.

PMS in grote hoofdletters.

Het maakt mij een vijftal dagen lang een van moordlustigste, zieligste, zeurderigste en huilerigste vrouwen in de wereldgeschiedenis lijkt mij.

 

Mijn hele omgeving krijgt het zwaar te verduren…

Na een 15 minuten durend gesprek met een heer die pertinent weigerde om mij te begrijpen of ook maar een minuut moeite te doen om mijn uitleg te proberen te begrijpen haak ik boos in en roep ik luid “klootzak” tegen de nu stille telefoon.

Als 5 minuten later dat onding terug begint te rinkelen kan ik niet anders dan boos “Laat mij gerust” te mompelen.

 

In de supermarkt rijdt een dame (per ongeluk… dat zie ik nu in) met een karretje tegen mijn hielen. Woedend draai ik me om en glimlach als ze zich excuseert.

Wat zij niet weet is dat ik haar eigenlijk veel liever zou overrijden met mijn karretje en daarna nog eens demonstratief met mijn naaldhaken over haar heen zou willen wandelen.

 

Als mijn baas roept of ik enkele documenten van de printer naar zijn kantoor wil brengen, onderdruk ik de behoefte om te roepen: “Sta eens zelf recht he, luie vent. Ik ben u meid niet Zenne.”

Om tien minuten later in tranen uit te barsten omdat de kat van de buren zo schattig voor de raam zit te wezen van ons kantoor.

 

Het wordt pas helemaal lollig als mijn moeder opmerkt dat ik mijn haar moet wassen.

“What the fuck????? Laat mij gerust!!!!!”

 

Maar diegene waar ik het meeste mee te doen heb zijn M. en A’dam. Want die krijgen met twee echt de wind van voren. Die krijgen de echte draak in mij te zien. Die weten ondertussen beiden maar al te goed dat één van hun klinkende ruzie met mij zal maken en door het slijk zal moeten kruipen om het mij naar mijn zin te maken. Volgens mij is M. stiekem blij dat het niet langer hij is die elke maand mijn draak-versie over zich heen krijgt. Ze verdelen de rollen nu heel eerlijk. Deze maand was het M…. dus A’dam bereid zich waarschijnlijk voor om eind november oorlog met mij te voeren. Langst de andere kant… ze hebben een actieplan klaar. M. zet een heerlijk warm bad voor mij op, koopt chocolade en huurt huilerige vrouwenfilms voor mij. A’dam stuurt grappige mailtjes, doet suggesties over warme pittenkussentjes en laat me huilen, zeuren en roepen dat het een lieve lust is.

En oh wee als een van hen durft te suggereren dat het “misschien die dagen van de maand zijn”. Dan mogen ze zeker zijn dat de draak muteert in Godzilla en dat er geen botje van hen overblijft.

 

Maar zoals gezegd… ze hebben het overleeft.

 

09:30 Gepost door Alice in Just Alice, Malle dingen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: a'dam, m, alice, humeur, pms |  Facebook |

Commentaren

Die mannen he, soms kunnen ze zo ontzettend lief zijn!!

Gepost door: LJ | 05-11-10

Hoe onmenselijk je je hier ook ontpopt, toch maak je er iets grappigs, van, haha, tja dat is de kunst hé! Humor kan veel goedmaken als het al eens wat minder gaat! Ik probeer die humor ook wel af en toe uit de kast te halen, maar eerlijk???? T lukt niet altijd hoor!

Gepost door: christa | 06-11-10

De commentaren zijn gesloten.