15-11-10

Alice en het niet verlengde weekend

Woensdagnamiddag belde M. me op om te zeggen dat er die avond geen kip op het menu stond, maar dat hij een heerlijk racletteschotel voor ons was gaan halen.
Eens thuis gingen alle kaarsjes aan en doken we de zetel in met een glaasje rosé champagne en enkele toastjes, om daarna onze buikjes rond te eten met heerlijke gesmolten kaas, gerookt vlees, salami en gepofte aardappeltjes.
Daarna terug terug de zetel in met een lekkere speculaastiramisu en een filmpje.
Het werd "The day after tomorrow", een film die we reeds zagen, maar een rampenfilm gaat er bij ons beiden altijd wel in. Hoewel ik nog steeds zit te wachtten op een film waar de mensheid het eens niet haalt.

Donderdagmorgen redelijk vroeg uit de veren. Vandaag stond er een bezoekje aan twee grote tuincentra op het agenda.
Eerst richting Van Uytsel in Kontich waar ik prachtige kerstballen en een uberschattig renddiertje op de kop tikte. Volgend weekend zetten we de kerstboom en dan kunnen onze nieuwe aanwinsten meteen schitteren!
Daarna richting Intratuin in Burcht waar we enkele kerstcadeautjes kochten voor mama en mezelf. Tja M. is niet echt een bodemloos vat inspiratie wanneer het aankomt op cadeautjes. Dus kies ik gewoon zelf mijn cadeautjes en legt hij ze onder de boom.
Een glaasje cassis en een warm kaasbroodje laten gingen we met een kar met cadeautjes en spulletjes voor fab doggy 2 naar de kassa.
Terug thuis brachten we een snel bezoekje aan casa ouders om te checken hoe het met fab doggy 1 ging. Sinds enkele dagen had de kleine rakker een oogje dat erg traande, maar hij was superblij met zijn nieuwe speelgoedje, dus alles leek prima in orde.
Thuis besloten we gezellig sex and the city 2 te kijken, met enkele bitterballetjes en de rest van de champagne. Nog geen 20 minuten in de film rinkelde mijn gsm en kreeg ik papa aan de telefoon. Of ik me aub zo snel mogelijk wou aankleden want fab doggy 1 huilde van de pijn en er liep erg veel bloed uit zijn oogje.
In zeven haasten kleedde ik mij aan om naar de overkant van de straat te hollen, terwijl papa de auto al voorreed. Met fab doggy 1 in een dekentje gewikkeld in mijn armen en mama over haar toeren bij de voordeur reden we naar het dierenziekenhuis enkele dorpen verder.
Het dierenziekenhuis bleek echter gesloten te zijn (ja ook de spoedafdeling) en de spoedlijn was niet beschikbaar. Ondertussen plaste fab doggy 1 de achterbank onder en huilde hij zachtjes van de pijn. Dan maar getelefoneerd naar de dierenarts van wacht 20 kilometer verderop. Zij gaf ons rijinstructies en deelde mee dat ze ons verwachtte.
Ondertussen hing ik aan de lijn met mama om haar de wijziging van plannen mee te delen. Ze had zo graag zelf meegegaan maar omdat ze van wacht was kon dit jammer genoeg niet. Ze kon elk moment opgeroepen worden en moest dan binnen het kwartier aanwezig zijn in het operatiekwartier.
De dierenarts stond ons inderdaad al op te wachtte en ik moet zeggen... ik heb nog nooit zo een vriendelijke, zachte en bekwame dierenarts gezien. Fab doggy 1 werd helemaal onderzocht en bleek het slachtoffer geworden te zijn van 3 zweren in zijn oogje. Wat de dokter uitdrukte als "helse pijnen doorstaan".
Helemaal verzorgt en gewapend met behoorlijk wat medicijnen konden we terug naar huis vertrekken. Fab doggy 1 zal nog minstens een weekje pijn hebben en de kans dat hij nu echt volledig blind is (hij was al blind aan één oogje) is reëel.
Terug thuis was het ondertussen al redelijk laat en besloten we maar meteen aan tafel te gaan. Om daarna heerlijk in ons bedje verder te kijken naar sex and the city.

Vrijdagmorgen sleepte ik me uit mijn bedje. Zo voelde het echt.. als slepen. M. had een vrije dag, dus was het extra zwaar om toch naar het werk te vertrekken.
Gesterkt door twee van mijn collega's werd de brugdag toch nog een beetje leuk met veel getetter en weinig werken.
Gelukkig kon ik een uurtje vroeger stoppen en brachten we een bezoekje een zieke fab doggy 1.
Wat eindigde in een kriek met hapjes bij mijn ouders.

Zaterdagmorgen vertrokken we al vroeg richting shoppingcenter. Met al die regen verwachtte we dat het daar rond de middag heel erg druk zou worden en we wilde de drukte graag voor zijn.
Een lekker ontbijtje ter plaatse zorgde ervoor dat we genoeg aangesterkt waren om op cadeau'tjesjacht te gaan. Want onze regel alle cadeautjes gekocht voor 1 december moest toch nageleefd worden! Na 1 december begint iedereen cadeautjes te kopen en wordt het ongelooflijk druk in de winkels. Neen, wij proberen de grote rush altijd voor te zijn. :D
M. werd ook meteen helemaal in het nieuw gestoken en ik kreeg echt kriebeltjes in mijn buik toen ik hem in het pashokje in zijn nieuwe outfits zag staan. Ik begrijp nog steeds niet hoe ik zo een mooie man heb kunnen strikken...
Gewapend met heel wat zakken vol spullen trokken we rond één uur terug naar onze wagen, net op tijd want het begon aardig druk te worden in het shoppingcenter.
Terug thuis nestelde we ons in de zetel met een kop warme chocolademelk en een stuk speculaas om naar het intrede van de Sint te kijken. We waren het er gelukkig allebei over eens dat we binnen dit en 5 jaar graag live op de kade met ons eigen ukje naar de Sint zouden kijken.
'S avonds redelijk vroeg in ons bedje omdat we allebei erg moe waren.

Zondagmorgen is altijd luilekker wakker worden, maar deze zondag was het nog net iets beter dan de andere weken.
Een uitgebreid ontbijt zorgde ervoor dat we rond 10 uur allebei klaar waren om ons huis een serieuze schoonmaakbeurt te geven.
Ondertussen pruttelde een pot dikke erwtensoep op het vuur en bakte er een amarettocake in de oven.
De rest van de middag brachten we lui in onze zetel door, we keken een paar afleveringen van True blood, speelde een beetje wow en gaven fab doggy 1 alle aandacht van de wereld.
Net voor het slapengaan maakte we ons salon helemaal leeg, want maandagvoormiddag komt ons nieuwe salon!

08:47 Gepost door Alice | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Een weekend met ups en downs, hopelijk komt het goed met doggy 1. Hij heeft alleszins een lieve familie die voor hem zorgt!
Als je een rampenfilm wil zien waar de mens wordt uitgeroeid, kan ik je "Knowing" aanraden.

Gepost door: LJ | 15-11-10

Hey Alice,
Je weet wel gezelligheid te creeëren! Leuk he, leven is ook een kunst en jullie hebben die kunst duidelijk te pakken! Ik koop ook net als jullie vroeg mijn cadeautjes, heb ook zo'n hekel aan die lastminute shopping en die ellenlange rijen!
groetjes
christa

Gepost door: christa | 15-11-10

De commentaren zijn gesloten.