26-11-10

Alice gaat van zaterdag naar vrijdag...

Zaterdag trok ik de stad in met la mamasito…. Om onverantwoord veel dingen te kopen die ik eigenlijk niet nodig had. Een kleedje, een truitje, een t-shirtje, nieuwe schoenen en een vroeg sinterklaascadeautje van mama een paar oorbelletjes. ’S Middags een lekker croque gegeten bij Kapitein Zeppo’s en daarna richting interieurwinkeltjes in het oude gedeelte van de stad. Tegen drie uur waren we terug thuis waar manlief de vloeren gedweild had, een wasje had gedraaid en nu naar een aflevering van het nieuwste seizoen van bones zat te kijken. Ik plofte nog een klein uurtje naast hem in de zetel, alvorens we ons begonnen klaar te maken om naar mijn grootvaders verjaardagsfeestje te vertrekken.
Bij bomma en bompa wachtte ons een heel lekkere gourmet en daarna een overheerlijke new york cheesecake die ik de dag daarvoor al had gebakken.

Op zondag was het tijd om ons kerstboom te zetten. I know… heel vroeg. Maar dat is nu eenmaal een traditie bij ons. Onze kerstboom verschijnt rond 22 november en verdwijnt rond 2 januari. Ik steek het op mijn engels bloed… daar beginnen de mensen rond eind november ook hun kerstboom te zetten. En eigenlijk heb ik gewoon aan niemand een verklaring af te leggen. M. en ik houden ervan onze kerstboom vroeg te zetten. Point final. Meestal ben ik de eerste in onze buurt… maar dat was jammer genoeg dit jaar niet het geval….
Rond de middag kwamen schoonmama en schoonpapa binnenvallen om ons uit te nodigen om in februari mee met hen en schoonbroertje schoonpapa’s verjaardag te vieren in Spanje. Natuurlijk wouden we dat graag. Enige bekommernis was natuurlijk fab doggy. Want het zou de eerste keer zijn dat we hem alleen achterlieten. Tot op vandaag is hij zelf geen nachtje bij andere mensen gaan slapen, laat staan vier. Gelukkig wierpen mijn ouders en grootouders zich onmiddellijk op als bereidwillige babysitters en mag fab doggy dus ook een beetje op vakantie.

De week verliep voor de rest ongelooflijk traag. Het werk steekt mij tegen. Ook al heb ik nu deels een nieuwe functie…het blijft me tegensteken. Ik hou er gewoon niet van en ik zou graag iets anders doen. Maar langst de andere kant blijf ik hier voor alle clichés die de wereld telt... ik heb een hoog loon, veel vakantie en heel veel vrijheid.

Gisteren had ik gelukkig een dagje vrij samen met M. lief. We hadden al een tijdje gepland vandaag een uitstapje naar Breda te maken voor ons laatste rondje cadeautjes kopen. Ons uitstapje begonnen we zoals gewoonlijk in het Douwe Egbertscafe. Voor mij een cappuccino met amaretto en veel slagroom, voor M. een cappuccino met hazelnootjes en voor ons allebei een stukje speculaastaart met amandelspijs. Aangesterkt konden we op cadeautjesjacht doorheen Breda. Gepakt en gezakt besloten we rond de middag een kroket uit de muur te eten en nog naar M. zijn geboortedorp te rijden om zijn grootmoeder te bezoeken. Zij is enkele weken zwaar ten val gekomen en heeft nu plaat en vijzen in haar arm zitten. Door zijn onregelmatige shiften waren we er nog niet toegekomen haar een bezoekje te brengen en voor het einde van het jaar zouden we toch geen tijd meer hebben. We koppelde het nuttige dan maar aan het aangename en reden meteen door naar een Nederlands dorpje vlak bij de grens met zijn geboortedorp om daar te winkelen bij een grote AH. Met een auto vol etenswaren, cadeautjes en dropjes zetten we uiteindelijk terug koers richting Antwerpen. Alwaar we in onze zetels de rest van de avond gezellig onder een dekentje naar televisie keken met een glaasje wijn.

Vanmorgen ging voor mij de wekker veel te vroeg. Me losrukken van het bed en mijn mannetje is altijd moeilijk als M. nog lekker ligt te soezen. Maar het is de lieve schat gegunt. Vanaf vandaag begint hij aan een werkperiode van 9 dagen met telkens de late shift. Dat houdt in dat hij ’s morgens slaapt als ik vertrek en ik ’s avonds slaap als hij thuiskomt. Hoewel ik me tot middernacht probeer wakker te houden stelt het ook niet meer voor dan een paar zoentjes, een snelle hoe was jou dag en dan lekker in zijn armen kruipen om te slapen.
De dag op het werk belooft heel saai te worden (getuige dat ik tijd heb om mijn blogje te updaten!), Maar vanaf vanavond ben ik 5 dagen thuis en vertrek ik met mamasito naar Keulen voor enkele daagjes kerstmarkt en relaxen in ons luxe hotel.

08:26 Gepost door Alice in Just Alice | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Zalig, ik hoop dit jaar ook naar Keueln te gaan voor de kerstmarkt! Nu al die kerstboom, ik had er nog niet bij stilgestaan dat die periode al bijna daar is!

Gepost door: Lilaea | 26-11-10

o Keulen in de kerstperiode, moet heerlijk zijn! Wou dat ik ook al zover stond met het kerstshoppen...

Gepost door: LJ | 27-11-10

De commentaren zijn gesloten.