27-12-10

Alice viert kerst

Kerst was weer heerlijk... en begon voor mij al op donderdag.
Een korte week dus met maar drie werkdagen die voorbij vlogen.
Het akelige gevoel dat ik het eigenlijk veel te druk had om vakantie te nemen schoof ik maar van me af en zwaaide woensdag om klokslag vier uur de deuren van mijn kantoortje vrolijk achter mij dicht.
Donderdag had ik afgesproken om met mijn vader enkele winkels aan te doen om al onze benodigdheden voor het kerstdiner te gaan halen. Zo vroeg mogelijk.... dus stonden we 10 minuten voor opening al voor de winkel, waar het nog heerlijk rustig was. Onze volgende halte "Den delhaize" was echter al andere koek. Mensen aan de groenteafdeling keken met bloeddoorlopen ogen schichtig rond en zouden me levend gevilt hebben voor een bakje champignons.
Rond elf uur waren we gelukkig gepakt en gezakt terug thuis en kon ik nog lekker met M. lunchen alvorens hij zich naar zijn werk begaf.
Na het eten was het tijd om naar casa mama te vertrekken om daar mee te helpen met de voorbereidingen van het kerstfeest. Vooral de dessertjes waren mijn afdeling, samen met de aperitiefhapjes. Na al die keukenperikelen zakte we met ons drietjes gezellig in de zetel met een glaasje wijn en keken we naar een kerstfilm.
Rond vijf uur vertrokken fab doggy en ik terug naar onze eigen casa om wat overgebleven chinees op te warmen en een paar uurtjes te wowen. Vastbesloten om op te blijven tot de echtgenoot van zijn werk thuiskwam, was ik opgelucht te zijn dat het al half twaalf was. Nu kon het niet lang meer duren en M. zou thuis zijn om een lang weekendje met mij door te brengen. Om twintig voor twaalf rinkelde mijn telefoon echter... M. om te zeggen dat hij nu pas op de luchthaven kon vertrekken. Het had meer dan een half uur geduurd om zijn auto sneeuwvrij te maken. Na heel wat waarschuwingen van mij om heel voorzichtig te zijn en vooral zich niet te haasten ging ik maar weer wat wowen om de tijd te verdrijven. Om kwart over één kwam M. eindelijk binnen en weigerde me ook maar iets te vertellen over de rit naar huis. Enkel "Het was hel! En als ik je meer vertel mag ik van jou nooit meer rijden in de winter." Om half twee doken we in ons bedje... doodmoe....

Vrijdagmorgen sliepen we dan ook uit tot half negen. Het was fab doggy die ons wakker maakte, dolenthousiast om in de versgevallen sneeuw een wandelingetje te gaan maken. Hij had er alleen niet op gerekend dat hij nadien in zijn bench zou moeten omdat baasje en vrouwtje door mama nog op last minute cadeau missie gestuurd werden.
Met de tram geraakte we redelijk vlot in de stad (wat van de bussen niet gezegd kon worden.) en gingen we onmiddelijk naar Fnac om de cd te gaan halen die mama nog onder de kerstboom wou leggen. Helemaal voorbereid op een ongekende drukte vielen we binnen een uiterst kalme Fnac met geen wachtrijen. De cd was snel gevonden, dus hup naar de volgende halte het glazen huis. M. had Music for life al heel de week op radio en tv gevolgd en wou toch echt wel graag een kijkje gaan nemen aan het huis. En voor de liefde doe je al eens iets he...Mij zei het allemaal niet zoveel. Ten eerste ben ik geen studio brussel luisteraar. Ten tweede was ik ook al niet echt fan van het goede doel. (Wat niet wil zeggen dat ik geen fan ben van goede doelen he! Deze kerstperiode doneerde ik aan Moeders voor Moeders en aan het WWF.) En ten derde vond ik het maar een beetje lullig... zo als een bende aapjes naar de andere aapjes achter glas staan staren. Gelukkig was er geen kat aan het huis en konden we echt tot helemaal vooraan lopen. Nog meer gelukkig zei M. na vijf minuten dat hij er geen bal aanvond en of ik misschien iets wilde gaan drinken. Een warme chocolademelk met veel slagroom laten stonden we weer op straat en besloten we belegde broodjes te gaan halen voor ons middageten en koers naar huis te zetten. Alwaar we de rest van de middag doorbrachten met shrek 4 kijken. Een beetje een tegenvaller voor grote shrekfans als wij... het moet gezegd de rek is er een beetje uit.
Tegen half zes was het tijd om koers naar mama en papa te zetten voor het kerstfeest. Gelukkig wonen mijn ouders aan de andere kant van de straat... want we moesten toch wel drie keer oversteken om al onze cadeautjes in grote vouwbakken aan de overkant te krijgen.
Het eten was heerlijk..... om jullie een ideetje te geven:
Aperitiefhapjes: Scampi in een curryroomsausje, bloemkool pana cotta en gemarineerde kipsatetjes met verse pindasaus.
Voorgerecht: Een salade met gesiers van eend met een noten-mosterddressing en reepjes magret
Soep: Kippensoep
Hoofdgerecht: Lamsfilet met honing tijmsaus met verse kroketjes, geglaceerde worteltjes, bloemkool, boontjes en gekarameliseerd witloof
Dessert: Chocolademousse met advocaat, Pana cotta en rijstpap
De cadeautjes waren ook schitterend! Ik kreeg een hele reeks kookboeken, kan me de komende weken verdiepen in de boekenreeks van true blood, kreeg heel wat keukenspulletjes, olies, dressings, kruidenmixen, een abonnement op libelle lekker, tupperware potten, etc... We gingen met evenveel bakken vol cadeautjes terug naar huis als we gekomen waren.
De avond was supergezellig, veel gelachen, warm samenzijn en echt genoten van de familie. Het was weer heel duidelijk waarom ik zoveel van kerst houdt.

De volgende morgen sliepen we uit tot half tien wat voor ons echt heel erg lang was. Zelf fab doggy bleef lekker soezen in bed tussen ons in.
Daarna begonnen we te koken voor ons etentje vanavond met schoonmama en schoonpapa.
Om twee uur waren we klaar met koken, was de tafel gedekt en stond alles klaar voor hun aankomst.
Tijd om de pootjes van de hond te strekken en een frisse neus te halen alvorens ons in het volgende feestje te storten.
We genoten allebei met volle teugen van fab doggy die door de sneeuw rolde, kroop en rende.
Daarna met ons drietjes de zetel in om een filmpje mee te pikken.
Tegen zes uur ging de bel en meldde mijn schoonouders en schoonbroertje zich aan.
De sfeer is helemaal anders als in mijn familie, maar het viel erg goed mee. Het zal voor mij vermoed ik altijd een beetje wennen blijven en heel hartelijk zal ik ze wel nooit vinden. Maar dat komt omdat ik uit een kleine familie kom waar heel warm met elkaar wordt omgesprongen. Ook heel open en liefdevol. Bij de schoonouders is het allemaal een beetje gereserveerder, terughoudender, koeler. Maar als je ziet hoe we de afgelopen jaren geevolueerd zijn dan kan ik niet echt klagen denk ik dan. Dus al bij al viel de avond heel goed mee. Op het menu stond deze keer:
Aperitiefhapjes: Geitenkaaskroketje met zongedroogde tomaatjes, zalmmousse en magret de canard.
Soep: Champignonroomsoep
Hoofdgerecht: Varkenshaasje met grand veneursaus, boontjes in een spekjasje, een appeltje met veenbesjes en gratin aardappeltjes
Dessert: Pavlova met mascarponemousse opgewerkt met creme de cassis, vanilleijs met geflambeerde bosvruchtjes en een mousse van bosvruchten. (Er was een thema :D)
Rond kwart na negen ging ons bezoek door en doken we samen met een digestiefje de zetel in om nog gezellig van elkaar te genieten. Een beetje laten trokken we met onze boeken naar bed om nog eventjes te lezen.

Zondag besloten we na al het gekook en gefeest van de afgelopen dagen dat we heerlijk niks gingen doen.
Eventjes langst bomma en bompa om hun kerstcadeautje te installeren op hun computer.
Terug thuis maakte we samen tomatenroomsoep en videe... twee klassiekers die al jaren bij ons op tweede kerstdag gegeten worden.
De hele namiddag brachten we samen in de zetel door met wow.
'S avonds kwamen we onze zetel ook niet meer uit, maar kraakte we een flesje wijn en maakte we daarbij een hele hoop hapjes.
We keken naar de sorcerer's apprentice met Nicolas Cage en ik moet zeggen dat ik het een hele fijne film vond. Ik heb er echt van genoten.
Daarna was het tijd voor de Pappenheimers en chocoladefondue. Van het ventje had ik voor kerst een klein chocoladefonduestelletje gekregen en die moest natuurlijk uitgetest worden! Samen met een lekkere cappuccino uit het Dolce Gusto toestel dat het ventje van mij had gekregen. En gesmaakt dat het heeft!
Vermits het voor ons beiden weer werkendag was maandag belande we vroeg in ons bedje.

08:49 Gepost door Alice in Ons gezinnetje, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kerst, feest, kerstmis |  Facebook |

Commentaren

Ehh...Wat is dat wowen?

Gepost door: Nina | 27-12-10

Zalige kerstdagen, gezelligheid troef... zo hoort het :-)

Gepost door: LJ | 27-12-10

@ Nina, world of warcraft spelen :D

Gepost door: Alice | 27-12-10

De commentaren zijn gesloten.