31-12-10

Alice zwaait 2010 uit....

2010…..

2010 was het jaar waarin ik niet trouwde, in tegenstelling tot 2008 en 2009.
Het was eens wat anders zo een jaar niet “ja” zeggen tegen M.

2010 was een jaar zonder echte hoogtepunten.
Het was een rustig voortkabbelend jaar.
Er was heel veel warmte en heel veel mooie momenten.
En als ik zo wat andere blogjes lees en in mijn vriendenkring rondloop is er bij ons ook niets vreselijks gebeurd.
Oké, er was het faillissement van M.’s werk, maar dat zijn we toch wel te boven gekomen. Hoewel ik hoop dat 2011 het jaar wordt dat we eindelijk onze centen eens gaan zien.
En er waren de bange weken dat we afwachtte of mama een goedaardig of kwaadaardig gezwel had. Het bleek goedaardig te zijn en kon na een kleine ingreep met succes verwijderd worden.
En toch… het was het jaar van de domme fouten.
Het jaar dat ik veel te vaak mijn hart volgde en niet naar mijn hoofd luisterde.
Het was het jaar waarin ik echt veel te veel tranen liet. Om redenen die andere misschien idioot vinden, maar die voor mij zo een impact hebben gehad.
En neen, ik heb alles nog niet verwerkt. Hoe graag ik ook zou zeggen dat het wel zo is… jammer genoeg is het niet zo… Ik sta nog niet met mijn beiden voeten terug op de grond. Ik heb nog steeds momenten dat het pijn doet. But hey thats just me. Drama queen pur sang.

2011 moet het jaar worden waarin ik meer ga luisteren naar mijn hoofd in plaats van naar mijn hart. Het jaar waarin ik niet telkens de verkeerde beslissingen maak omdat ik iets “echt graag wil”.
2011 het jaar waarin ik ga proberen mijn echtgenoot een beetje te sparen. Hij heeft veel van me moeten verdragen dit jaar. Ik heb geluk dat hij een geduldige mens is. Wacht, mag die zin opnieuw. Ik heb geluk dat hij mentaal gestoord is. :D Een van de eisen om het bij mij uit te houden… mentaal gestoord zijn. Neen, ik meen het serieus. M. heeft een moeilijk jaar met mij achter de rug. En dat lag voor 70% toch wel echt aan mij. Dus een dikke pluim voor die echtgenoot van mij!
2011 wordt hopelijk een jaar zonder veel hoogtes en zonder veel laagtes. Het is oké als het een rustig jaar wordt. Een rustig tussenjaar, vermits 2012 voor ons een belangrijk jaar moet worden. Dus laat 2011 maar kalm en eenvoudig zijn.

Ow en laat 2011 ook maar het jaar zijn dat ik af en toe nog eens droom over dat huis met die ananasbomen er rond. Gewoon omdat ik nog niet klaar ben om te stoppen met dromen…

09:00 Gepost door Alice | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Geniet ervan Alice... een rustig jaar heb je zeker verdiend!

Gepost door: LJ | 31-12-10

Hey Alice,
natuurlijk mag je het dromen niet laten! Dat zou nogal wat zijn een leven, zonder dromen, neen dat zou gewoon geen leven meer, zijn! Je hebt iets nodig om naar uit te kijken! Punt andere lijn!
Christa

Gepost door: christa | 31-12-10

Ik wens je, dat al je dromen mogen uitkomen!

Gepost door: Ellen | 03-01-11

Never stop dreaming ;) Ik wens je een fantastisch 2011 toe, Alice!

Gepost door: Lilaea | 03-01-11

De commentaren zijn gesloten.