10-01-11

Alice en de inbraken

De afgelopen kerstvakantie is niet zo fijn verlopen voor onze buurt. Tot op heden werden er in amper 2 weken tijd vier inbraken geregistreerd. Allemaal bij directe buren van onze mansion.

De familie probeerde het een tijdje stil te houden voor mij, but word travels fast… very fast… dus ik kreeg het uiteindelijk toch te horen.

Langst de ene kant goed, want nu kunnen we een beetje meer aandacht besteden aan het goed afsluiten van het huis, zorgen dat overal de rolluiken dicht zijn vanachter, etc…

Langst de andere kant jaagt het me toch wel de stuipen op het lijf. Deze week bijvoorbeeld heeft M. de late, dat betekend tot ongeveer middernacht alleen thuis.

En het wordt nog erger… want binnen twee weken gaat hij terug op met de nachtshift, dus dan zit bibike echt helemaal alleen thuis. Dus dit weekend trekken echtgenoot en ik richting Brico voor een veiligheidslamp, die aanspringt bij beweging in de tuin. En misschien ook ineens een alarminstallatie. Mijn ouders hebben dat enkele jaren gehad en waren daar tevreden over. Ze hebben nu een veiligheidsdeur, dus het alarm is niet meer nodig… En misschien moet ik toch maar eens beginnen nadenken over een veiligheidsdeur, want we hebben vorige week zelf onze inbreker gehad. M. was zijn sleutels vergeten en geraakt met zijn zwitsers zakmes zo bij ons binnen. Een klein draaitje aan het centrum van ons slot en binnen was hij. En als hij zo binnenkan… tja dan kunnen anderen ook zo binnen natuurlijk.

En tot het zover is behelpen we ons met primitieve hulpmiddelen he. Veel lichten aan en fab doggy die door de tuin patrouilleert als een volleerde politiehond. Ik kan altijd zo vertederd staan kijken naar die kleine viervoeter van mij, want zodra baasje uit zijn ooghoekjes verdwijnt ontpopt hij zicht tot een echt alfamannetje. Boys will be boys zeker, zelf al hebben ze vier voetjes en spitse oortjes!

09:06 Gepost door Alice in Algemeen, Just Alice, Ons gezinnetje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.