11-01-11

Alice tussen kerst en nieuw deel 1

Het was nogal stil rond mij in de twee week van de kerstvakantie. Tussen kerst en nu kregen jullie niet veel meer te lezen dan de obligatoire eindejaarslijstjes die circuleren in blogland. Ik vul ze graag in daar niet van. Ik hou er wel van om in de archieven van mijn blog te grasduinen en dingen te lezen die ik eigenlijk al vergeten was. Ik ben van het type dat eigenlijk enkel de laatste maanden van het jaar echt nog helder voor de geest kan halen. Dus daarvoor is het archief van mijn blogje een waar godsgeschenk. Ik denk er trouwens over om 2009 en 2010 eens volledig uit te printen en te laten inbinden. Tenslotte gaat deze blog voor een deel over mijn leven en is het soms toch ook een soort dagboek. Het lijkt me leuk om dit allemaal binnen een dikke twintig jaar nog eens na te lezen.

Nu daar ging het niet over. Het ging erover dat het hier dus een tijdje stil was, maar we zeker niet stil hebben gezeten.

In de week tussen kerst en nieuw namen M. en ik nog eens een avondje echt voor onszelf. Dat wil zeggen buiten de muren van onze mansion en dan ontdekt een mens dus dat er nog een hele wereld daarbuiten is die zelf op weekavonden niet stilligt. M. kwam mij oppikken aan het werk en samen trokken we naar de kerstmarkt, alwaar we the parents tegen het lijf liepen. Wat uiteindelijk eindigde in een mojitojenever op de kerstmarkt en daarna een pêchejenever in een van onze vaste kroegen in ’t stad. Daarna zetten de the parents terug koers naar huis en gingen M en ik naar een van onze favoriete adresjes “de griekse taverne”, waar we ons tegoed deden aan een heerlijke mezze, lamsvlees dat op de tong smelt en griekse pasta die ik in heel mijn leven nooit zou kunnen namaken. Een lekker flesje retsina maakt het helemaal af. En we hadden er deugd van want met M. die in shiften werkt zien we elkaar vaak maar een kwartiertje per dag. Een standaarddag ten huize M en Alice als hij met de late staat?

6.00 à Alice haar wekker gaat af. Sluipt de kamer uit en vertrekt naar haar werk.
09.00 à M. belt Alice even op om te zeggen dat hij haar mist en even wat praktische zaken af te spreken over onder andere het eten, de was en het al dan niet stofzuigen van bepaalde delen van het huis.
16.00 à Alice komt thuis, gaat met fab doggy wandelen, doet wat huishoudelijke klusjes en duikt dan de zetel in.
23.30 – 24.00 à M. komt thuis, kruipt in bed bij Alice en vraagt hoe was je dag. Er wordt kort een verslagje gemaakt door allebei.
24.05 à Slapen

Gelukkig staat hij maar ongeveer 2 weken per maand met de late en zien we elkaar met de nacht of de vroege toch wat meer. Anders zou ik me amper herinneren dat ik gehuwd was. Maar zo een avondje echt volledig voor onszelf doet dan wel heel erg veel deugd. Hoewel het teveel aan alcohol zich de volgende morgen om zes uur echt wel erg liet voelen.

17:10 Gepost door Alice | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik weet eerlijk gezegd niet of ik het zou kunnen, zo deels naast elkaar leven... Anderzijds doen maandelijks een paar avonden zonder Teamo mij wel deugd! Maar als we ooit gaan samenwonen hoop ik toch dat we allebei een stabiele regelmatige job zullen hebben, en voldoende tijd voor elkaar. Chapeau dat jullie 't wel zo goed kunnen!

Gepost door: LJ | 11-01-11

Echt naast elkaar leven is het niet hoor... Het is tenslotte maar 2 weken per maand, de andere weken zijn we net heel veel samen. Met de vroege is hij al thuis als ik thuiskom en met de nacht is hij er 's morgens en 's avonds en vertrekt hij pas als ik ga slapen.
Ben heel blij dat hij deze job heeft. Na al die jaren aanmodderen eindelijk een stabiele job met werkzekerheid, een goed loon en hij haalt veel voldoening uit zijn werk. En raar maar waar maar als er ooit kinderen komen zijn de uren die hij doet heel positief! Hij kan de kinderen bijna dagelijks van en naar de creche brengen!
En realistisch gesproken zijn het eigenlijk enkel mensen met een kantoorjob die regelmatige uren hebben. En zelf ik, met mijn kantoorjob werk regelmatig weekens en avonden. 'T is even aanpassen maar naast elkaar leven is het zeker niet. Het is creatief zijn met communiceren dat wel!

Gepost door: Alice | 12-01-11

Hey Alice, Tja meisje,
t is niet altijd rozegeur en maneschijn en een mens kan nu eenmaal niet anders dan werken, jammer genoeg, allee ik dan even niet, maar bon dat is een ander verhaal! Geniet van jullie gestolen momenten samen!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 12-01-11

De commentaren zijn gesloten.