14-01-11

Alice tussen kerst en nieuw deel 2

Oudejaarsavond moest M. werken en feestbeestjes zijn we echt al helemaal niet, dus werd ik uitgenodigd door the parents om bij hen te komen vieren. Dit om te vermijden dat ik om 10 uur al in mijn bedje zou gekropen zijn. Papa en mama trakteerde me op een uitgebreid koud buffet waar ik mijn buikje van rond at, voornamelijk van de vis omdat dat thuis nooit op tafel komt. Vermits the husband een zware visallergie heeft.

Tegen twintig voor twaalf kwam M. ook binnenvallen en was hij dus net op tijd om de champagne te laten knallen en me vol op de mond te kussen. Helemaal trots liet ik hem mijn gsm zien waaruit ik bepaalde mensen hun gsm nummer had gewist en voegde ik er trots aan toe dat ook het bijhorende emailadres gedeleted was, de betreffende persoon uit skype gesmeten was, ontfriend was op facebook en het woonadres verscheurt. Alleen al M. zijn gezicht volledig zijn oplichten deed me beseffen dat het de beste beslissing was geweest die ik in 2010 had genomen, ookal was het dan op de valreep. En in de eerste seconden van 2011 besefte ik wat een probleem een simpele vriendschap kan betekenen in een relatie. Voor het eerst in 2011 begreep ik volledig waar M. het moeilijk mee had en zoals ik al zei… ik zou niet zo fantastisch zijn geweest als hij.

Op 1 januari gingen we de traditionele ronden doen van groeten van bomma’s en bompa’s. Allee ja, mijn grootouders dan, want M’s grootouders die komen morgen aan de beurt. Voor het eerst in 4 jaar verlieten we onze veilige cocon van huiselijke warmte op 1 januari. We proberen er een gewoonte van te maken 1/1 voor onszelf te reserveren en te genieten van ons tweetjes. Maar het moet gezegd, dit was ook eens niet slecht. En lekker traditioneel hé!

 Op 2 januari waren de grootouders van M. aan de beurt, met uiteindelijke hoogtepunt diner bij de schoonouders, met een echte kalkoen dan nog wel! En zeker gene kleine. Schoonpapa schonk mij regelmatig lambrusco in en die ging toch wel een beetje naar mijn hoofd wat er voor zorgde dat ik een zeer aangename avond heb gehad.

3 en 4 januari hadden we allebei nog lekker vrij, wat betekende uitslapen en lekker niets doen. Hoewel lekker niets doen een relatief begrip is. Maandag maakte de elektricien zijn opwachting. Toen ik opstond was onze kerstboom al zo goed als verdwenen. En brachten we in de namiddag een bezoek aan het pasgeboren prinsesje van de voormalige blogvriendin. En het moet gezegd dat hoe erg N. ook riep “dat we goed moesten nadenken” en “dat alles verandert”. Wij alleen maar konden wegsmelten en het voelen kriebelen. N. maakte het allemaal een klein beetje concreter door te zeggen “ Allee, jullie gaan er dus echt voor gaan.” En ja, we gaan er dus echt voor gaan. Verdorie, we zijn al 2011, het jaar waarin we naar de specialist gaan….

Dinsdag gingen we als twee gepensioneerde naar de markt. M deed zich te goed aan een vettige hamburger en ik aan een chocolademelk met heel erg veel slagroom. Om daarna de rest van de dag lekker uit te rusten in onze zetel en niet veel meer te ondernemen.

Daarna was het terug werkendag voor zowel M als mij. En ook het weekend verliep rustig vermits M moest werken. Ik modder dan maar wat aan. Filmpje kijken, spelletje spelen, boekje lezen…Het enige verdere noemenswaardige van deze week was dat ik solliciteerde voor een job waar ik al jaren van droom, maar eigenlijk te hoog voor ben opgeleid. Will see what it gives…

09:09 Gepost door Alice in Algemeen, Just Alice | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Misschien geen slecht idee om eens af en toe grote schoonmaak te maken in je kennissenkring, want sommigen zijn het idd niet waard om je relatie op het spel te zetten , en een mens moet in zijn leven soms echt wel eens keuzes maken, maar dat vraagt soms tijd, en blijkbaar was jij er nu wel klaar voor!
Veel succes met jullie babyplannen ook!
groetjes Christa

Gepost door: christa | 16-01-11

Ik zit zo nu ook, met een vriendin die eigenlijk geen vriendin meer is. Simpel is het niet.

Gepost door: Ellen | 19-01-11

De commentaren zijn gesloten.