29-01-11

Challenge 1: Mezelf

Eigenlijk ben ik van mening dat ik deze blog al zolang heb dat voorstellen toch eigenlijk niet meer nodig is? Ik bedoel… het feit dat jij dit nu aan het lezen bent, wil zeggen dat je hier om de een of andere reden ben terechtgekomen en dus wel al iets over me weet? N’est pas? Maar omdat ik moeilijk kan beginnen met een challenge en meteen punt één al overslaan stel ik me toch maar even voor.

 Ruim 25 jaar geleden tijdens een zwoele zomerse nacht kwam ik in het ziekenhuis waar ik nu werk ter wereld. Ik ben het eerste en ook meteen het laatste kindje van ouders. Na een zeer zware zwangerschap en een risicovolle bevalling (zowel voor moeder als kind) besloten mama en papa dat het beter was om geen verdere telgjes meer op de wereld te zetten.

 Ik groeide op in een gemeente in de rand van de grote stad Antwerpen en doorliep daar ook de ganse lagere school in een klein volksschooltje op amper één straat van ons huis. Na de lagere school bleef ik nog twee jaartjes hangen in datzelfde dorp om daar samen met al mijn vroegere klasgenoten naar die ene middelbare school te gaan alwaar ik me waagde een moderne talen – economie. Gepushed echter door mijn grote droom om ooit een eigen reisbureau te hebben vertrok ik drie jaar later echter naar de grote stad om daar mijn middelbare carrière af te werken. Dag één op de nieuwe school en vanuit mijn ooghoeken spotte ik de liefde van mijn leven, M. En hoewel ik met grote onderscheiding uitkwam in het zesde middelbaar, borg ik de droom om ook aan de hogeschool verder te studeren in toerisme mooi op. Want de jongen die ik op dag 1 reeds had gezien had ondertussen een zeer prominente plaats in mijn leven ingenomen en hem achterlaten voor een exotische bestemming zat er gewoon niet meer in.

 Tot augustus twijfelde ik wat nu de correcte richting voor mij was. Halsoverkoop besloot ik me dan maar toe te leggen op het lager onderwijs als leerkracht. Exact twee maanden heb ik die richting uitgehouden, om in december zonder enige les gevolgd te hebben examens te gaan doen in een andere richting en daar met onderscheiding in te slagen. Drie jaar later kwam ik met diezelfde onderscheiding buiten met een diploma en kon ik onmiddellijk aan de slag als juridisch adviseur bij een groot bedrijf.

Enige probleem…. Geen rijbewijs en mijn job hield in dat ik meerdere malen per week naar West Vlaanderen moest. Met dank aan Bompa en Bomma die bijna in Gent en Brugge woonde door mij heb ik dit toch enkele maanden volgehouden. Tot ik aangenomen werd in het ziekenhuis waar ik tot op vandaag nog steeds werk, al is dat dan met wisselend enthousiasme.

 

Niet veel na mijn afstuderen werd ik verliefd op een appartement bij ons in de straat met een grote tuin aan en bleek toch net dat de huurders gingen verhuizen in november. Iets vroeger dan verwacht gingen M. en ik dus samenwonen in onze eigen casa. Nog geen twee jaar later kregen we echter de keuze… of vertrekken of kopen. Tja en zoals gezegd ben ik verliefd op onze casa… dus kopen. En halsoverkop voor de wet trouwen. Om dat in mei van datzelfde jaar dan nog eens voor de kerk te doen.

 

In diezelfde maand mei werd ons gezin voor de eerste keer uitgebreid. Franse bulldog Y. kwam als surrogaat kindje opdraven. En zo ziet ons gezin er voorlopig nogsteeds uit.

13:05 Gepost door Alice in 30 dagen challenge | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Dat wist ik inderdaad bijna allemaal al. Behalve dat je in een ziekenhuis werkt. Maar wat ik niet begrijp: ik dacht dat jij 2 fab doggy's had?

Gepost door: Tita | 29-01-11

Waow juridisch adviseur, dat klinkt nogal hé!
Ik kijk al uit naar de rest van je ontboezemingen!
groetjes
christa

Gepost door: christa | 30-01-11

Inderdaad ik heb inderdaad twee fab doggy's. Maar Y. is de enige die full time bij ons woont. f is fab doggy 1 die ik heb gekregen toen ik 15 werd. Maar toen ik ging samenwonen mocht hij niet met me meeverhuizen. Hij is wel drie van de vier dagen per week bij ons. Maar Y. is dus onze eigenste full time dog.

Gepost door: Alice | 30-01-11

De commentaren zijn gesloten.