01-03-11

Alice en WW week 3

Week drie eindig ik met een kilotje minder.

Wat het totaal op 5,2 kilo brengt op drie weken tijd. Mij hoor je niet klagen.
Het was al bij al een aangename week voor mij, hoewel ik me een aantal keer heb proberen uit te dagen.
Nu wordt ik wel alle dagen op het werk genoeg uitgedaagd, want de vers gebakken koekjes, taarten, candybars en chips vliegen je hier rond de oren.
Elke dag is er wel iemand die trakteert met iets... wat wil je ook met 19 vrouwen bij elkaar.
Dat er soms kleine aanvaringen van komen is minder aangenaam. Een van mijn collega's die infraligne volgt trakteerde omdat ze zo een zin had in chocolade.
Ik weigerde en kreeg dan eerst de "allee eentje kan toch geen kwaad" opmerking. Daarna begon het "Amaai ik wou dat ik zoveel karakter had als jij." En dat ging nog ongeveer 20 minuten zo door. Werd er helemaal tureluurs van. Het is echt niet makkelijk om neen te zeggen hoor. Maar ik heb een doel voor ogen en ik weet dat er nog genoeg valkuilen op de weg zullen liggen. Maar om daar nu twintig minuten over door te gaan? Ik zeg neen, leg je erbij neer en laat me gerust, verdorie.

Maar deze week heb ik me dus een beetje extra proberen uit te dagen.

Donderdag zijn we op een tripje naar het shoppingcenter binnengesprongen bij Quick. De echtgenoot lief had namelijk de country big max al uitgeprobeerd, maar wou nu toch erg graag ook de hot big max proberen. Ik heb het voorstel zelf gedaan hoor... want de hubby danst nog een beetje op eieren als het om eten gaat. Als hij kon hij zou een grote muur tussen mij en vettig eten optrekken. Terwijl dat voor mij net niet werkt. Ik ben niet het type dat houdt van "je mag dit niet en dat niet." Net daarom werkt weight watchers voor mij wel. Ik mag alles, maar ik kies er zelf voor om het niet te doen. Net zoals ons bezoekje aan Quick dus. Ja, ik had een cheeseburger kunnen bestellen, maar ik koos ervoor om het niet te doen. De confrontatie was de eerste tien minuten wel zwaar. In zo een Quick restaurant komen alle geuren in een keer op je af he. Maar het heeft mijn liefje gesmaakt. Op een bepaald punt iets te erg zelf. Na de tiende keer te horen hebben gekregen "Deze hamburger is echt zalig." Zag hij mijn wenkbrauwen omhoog gaan en excuseerde hij zich om het erin te wrijven.

Enkele dagen later is hij frietjes van de frituur gaan halen. (Voor het avondeten ging hij een of andere vreemde combinatie van hamburgers met pitabroodjes eten. Not my idea! En dat viel dus gigantisch tegen...) Dus heb ik hem zelf voorgesteld om snel naar de frituur te lopen. En neen, ik heb geen frietjes meegegeten. Ik heb wel eens een portie frietjes afgewogen (120 grammetjes.) Mannekes is dat een triestige bedoeling. Zoveel punten en daar kan ik dus mijn holle tand mee vullen he! Dus neen, ik laat frietjes van de frituur toch nog efkes aan mij voorbij gaan, want dat is het voor mij zo niet waard! Daarbij zondagavond heb ik struisvogelsteak met weight watchers ovenfrietjes, veldsla en weight watchers roomsaus gegeten en dat was zoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo lekker!

Bij de carrefour heb ik trouwens redelijk wat gekocht. Ze hebben daar een stuk van de Engelse WW collectie. Dus heb wat pastasaus, woksaus en enkele bakmixen aangeschaft zodat ik me kan uitleven in de keuken. Dat mis ik soms toch wel dat bakken. Het koken gaat me makkelijk af. Ik experimenteer er nog steeds op los en ben zeker niet vervallen in saaie dagdagelijkse gerechten. Zelf als foodie is het mogelijk om WW te volgen. Maar bakken dat gaat me iets moeilijker af. Het is allemaal zoveel moeilijker om het om te zetten naar "lichtere" versies. En staan bakken om het dan aan mijn collega'tjes te geven dat kan ik nog niet. Wil zelf ook proeven!

Zaterdag was het verjaardagsfeestje van de bomma. Ze had ons wel wat keuze gegeven in de menu. We mochten kiezen tussen chinees, pizza's of pistolets. Gelukkig waren er nog voorstanders van pistolets, wat het voor mij een pak makkelijker maakte om punten te kunnen tellen. Nu gaan bij ons zulke feestje altijd gepaard met veel pottekes zoals wij dat hier noemen (kip curry, krabsla, garnaalsla, prepare, etc), rozijnen en suikerbrood, koffiekoeken, taart en later op de avond bier met kaas en chips. Maar ik heb mij niet laten gaan. Bij de aperitief heb ik een glaasje cava meegedronken en drie bladerdeeghapjes gegeten. Daarna heb ik twee pistolets gegeten en tijdens het taartgebeuren twee toffeekoekjes van weight watchers. Zo had ik ook iets zoets en zat ik toch nog samen met de anderen te eten. Dus lekker gezellig. Nu is het wel zo dat mijn familie weet dat ik probeer af te slanken dus ze maken het mij ook niet moeilijk en steunen mij volledig.

Ondertussen is mijn Wii fit gearriveerd, dus ik vermoed dat ik volgende week daar uitgebreid verslag over zal uitbrengen!

08:31 Gepost door Alice in WW | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Goed bezig, Alice! I am proud of you!

Gepost door: Doornroosje | 01-03-11

Da's echt klote van je collega's om zo aan te dringen! Het beste is het gewoon te presenteren en zeg je dan neen er verder geen aandacht aan te besteden, want anders wordt je constant met eten geconfronteerd in je gedachten althans. Dat heb ik zelf als ik op dieet ben dat ik constant aan eten denk, . Ik ben nu eerst een beetje mijn maagproblemen aan het oplossen, dus geen koffie meer! T vevelende is wel dat ik gene thee zonder suiker lust, en dus heb ik nu van die zoetjes gekocht, gezond is dat wel niet echt, maar bon,
Doe zo verder Alice! Meer dan 5 kilo da's al een hele homp vlees hoor!

Gepost door: christa | 01-03-11

De commentaren zijn gesloten.