08-03-11

Alice en WW week 4

Een maand weight watchers brengt de som om 6,9 kilo minder. Wat mijn weektotaal brengt op -1,7 kilo.
Ik zou er een vreugdedansje bij hebben gedaan als ik dit niet typte vanop de zetel, vanonder een dekentje met een tas gember citroen thee in de ene hand en antibiotica in de andere. Geveld door een hardnekkige neus-keel-oor ontsteking. De rest van de week thuis om uit te zieken en op krachten te komen. M. staat gelukkig met de nacht...die kan dus al niet besmet worden door mijn ziektekiempjes.


Maar de afgelopen week dus...was voornamelijk rustig. Geen echte hoog of dieptepunten. Geen momenten dat ik jubelde dat dit het makkelijkste dieet ooit was, maar ook geen momenten waarop ik in tranen uitbarsten omdat ik snakte naar een goed pak friet. Neen gewoon... ik at lekker, maar gezond en mijn buikje rond zoals ze zeggen. Knipogen

 

Zaterdag zakte M. en ik af naar Nederland. Jullie kennen ondertussen vast mijn obsessie met Nederland en mijn voorliefde voor boodschappen doen in Albert Heijn. (En ik heb daar trouwens gelijk in, want na een voorzichtige vergelijkingstest kwam ik echt veel goedkoper uit in Nederland voor boodschappen dan in Belgiê) Daarenboven vind ik nederland redelijk "dieet" vriendelijk.  Ons karretje was goed volgeladen met snackgroentjes (in handige neem mee naar je werk verpakking.) Zakjes rauwkost, verschillende zakken wokgroenten en voorgesneden groenten (ons diepvriesje zal weer goed gevuld geraken!) Aan de kaasafdeling kreeg ik een 15 minuten durende uitleg over de verschillende lightkazen die ze in hun assortiment hadden. Koekjes van lage pointswaarde verdwenen in de kar en mijn geliefde crack and salty's (cracottekes die smaken naar chips) verdwenen ook in de kar. Op de parking staarde M. ongeloofwaardig naar een volle vouwbak vol groenten en fruit. In de auto staarde ik dan weer ongeloofwaardig naar het pakje verse kokosnoot dat we samen opsmulde. Where around the round did we became that couple?  Maar het waren echt wel M en ik die in een auto vol groenten zaten en ondertussen smikkelde van kokosnoot. Spoel ongeveer 1,5 maand terug en je vind ons in diezelfde auto, maar dan afgeladen vol frituurhapjes, kaasbroodjes en chips smikkelend van een bolus op weg naar huis. Nu gebied de eerlijkheid mij wel om te zeggen dat tussen al dat gezond eten één doosje satebitterballen lag. Voornamelijk voor M, maar ze hebben we afgesproken ook ik mag er eentje van snoepen. En dat eentje daar zal ik me aan houden.
Zaterdagnamiddag scheen het zonnetje heerlijk en trokken we er dan ook op uit voor een lange wandeling met de honden. En natuurlijk maak je op zo een wandeling een "tussenstop" he. Ik geef toe ik heb eventjes getwijfeld. Want rond mij werden de trapisten en de glaasjes witte wijn aangesleurd en werd er ook nog eens een portie salami en kaas bestelt. Ik twijfelde echt wel, want mijn favoriet perzikenbiertje stond op de kaart. Het perzikenbiertje werd echter ingeruild voor een caloriearm tonnisteiner citroentje en van de kaas en salami bleef ik ook wijselijk af. Wel snoepte ik de twee cornichonekkes en de zilveruitjes die als garnituur diende op.

Zondag was het al even stralend weer en werden de honden opgetrommeld voor een nog grotere wandeling. Tot groot plezier van de "mensen" en tot minder plezier van de honden. Onze twee schatten waren uitgeput na hun lange wandeling. En dat op fab doggy 2 zijn verjaardag. Wie mijn blog al een tijdje volgt weet dat fab doggy's verjaardagen gevierd worden bij ons. Jaja, met een feestje waarbij ze bij elkaar op bezoek gaan en allebei mogen smikkelen van een rijsttaartje. Ze krijgen dan ook een cadeautje en er wordt voor ze gezongen. ( Ja I know dat dit een beetje mentaal gestoord overkomt. Zeker als je vier volwassen mensen happy birthday voor een hond ziet zingen.) Deze keer smikkelde de doggies alleen van hun rijsttaartjes en smikkelde ik van vier lange vingers. :D

Heb mij trouwens een zakje kleine milkapaaseitjes aangeschaft waar ik nu 's avonds bij de koffie telkens twee eitjes van opsmikkel. Langzaam smeltend en genietend. Een hele prestatie voor een vrouw die vroeger een heel zakje opsmikkelde bij de koffie. Dat was chocolade met koffie, waar het nu koffie met een chocolaatje is.

Ow en vorige week beloofde ik jullie een update over mijn WII fit die gearriveerd is! Best buy ever! Oke, ik zie er een beetje stom uit als ik in de living hijgend loop te joggen voor het raam. M. zat de helft van de tijd te gniffelen achter zijn pc, maar moest toch ook toegeven dat het er erg leuk uitzag. Ik start nu met de routines om af te slanken en doe dan nog een beetje aan steps of aerobic. Tot hier toe zweet ik me te pletter, hijg ik me kapot, maar amuzeer ik me behoorlijk rot.

Hup naar volgende week... volgens mij een week vol verleidingen. Want laat nu ziekteperiodes net de periodes zijn waarin ik het meeste snoepte.

09:41 Gepost door Alice in WW | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Dikke duim! Zelf probeer ik ook op mijn lijn te letten, maar dat lukt niet altijd, geen tips voor mij? ;)
Die WII Fit lijkt mij iets heel tofs, die misschien ook eens aanschaffen.
Veel succes de komende week en ik ben er zeker van dat ook in je ziekteperiode dat je het kan, de lekkere verleidingen weerstaan!

Groetjes
just-me

Gepost door: just-me | 08-03-11

Super, je houdt 't echt wel goed vol!

Gepost door: LJ | 08-03-11

Hey Alice!
wat ben jij goe bezig! Ik maak mezelf hier een beetje wijs dat ik ook op mijn lijn let! Ok ja, ik eet s middags yoghurt met fruit en s avonds eten we dan samen warm. Maar dan drinken we s avonds al eens een duvel of een limoncello die ik zelf maak, mja, ik zou er echt mijn werk moeten van maken! Chapeu dat je de knop hebt omgedraaid! Doe zo voort!
groetjes
Christa

Gepost door: isolde | 09-03-11

Veel succes met de lijn nog ik zou dat echt niet kunnen, I guess.
Veel beterschap!

Grtjs

Gepost door: Fairytale Girl | 12-03-11

Proficiat! Ik ben een en al bewondering voor u :-).

Gepost door: Ladybird | 15-03-11

De commentaren zijn gesloten.