22-03-11

Alice en week 6 van WW

Totaal onverwacht was er vandaag toch 1,1 kilogram af. Totaal onverwacht omdat het die tijd van de maand is en ik dan meestal als een opgezwollen michelin-mannetje door het leven ga.
Maar de weegschaal loog vanmorgen niet (ook niet na vier keer proberen :D) er was echt wel 1,1 kilo af. Wat het totaal toch op - 8,8 kilo brengt en onofficieel op -10, want op de weegschaal op het werk woog ik 116 kilo toen ik aan WW begon en ook daar woog ik vanmorgen hetzelfde als thuis. Dus grote euforie.

De week ging vlotjes, zonder echte hoogtes of laagtes.
Wel gingen we deze week voor het eerst uit eten sinds ik ben begonnen met WW. Het weer was dan ook stralend en het was heerlijk in het zonnetje op het terras. Ik had mijn WW bijbeltje mee en kon dus eerst goed alle puntjes opzoeken voor ik een keuze maakte. Ik ging uiteindelijk voor Tomaat - Garnaal, wat voor twee stuks eigenlijk 18 punten zou betekenen. Ik kreeg echter een gigantische schotel groentjes (salade, witte kool, rode kool, sperzieboontjes, komkommer etc) en twee grote tomaten gevuld met pure garnalen. De mayonaisse werd er apart bijgeserveerd. Geen haar op mijn hoofd dat er zelfs maar over dacht daarvoor 18 punten te rekenen. Ik heb braaf een vrije portie grijze garnalen aangerekend en mijn boterhammetje dat erbij geserveerd werd en that's it. M. genoot ondertussen van een steak tartaar met frietjes en een stevig bolleke. Het wit wijntje dat ik normaal zou genomen hebben liet ik aan mij voorbij gaan, maar ik heb wel twee frietjes van M. zijn bord gepikt. Het was trouwens heerlijk in het park van Brasschaat waar we vooraf een lange wandeling maakte. Onze fab doggy vond het echter al een beetje te warm en genoot van het frisse gras aan zijn buikje.

Gisteren is trouwens mijn postpakketje van amazone aangekomen en content dat ik ben. In england kan je namelijk de WW kookboeken zo krijgen en zien ze er ook echt uit als kookboeken. Niet als die kleine pietluttige gidsjes hier in België. Ik had ongeveer een week geleden drie boeken bestelt. (Soepen, desserts en familiekoken.) Ja zelf tijdens mijn dieet kan ik mijn kookboekenverslaving niet stillen. Maar het zijn echt mooie boeken, groot, mooi vormgegeven en recepten die mij echt aanspreken. Hopelijk komt deze week ook mijn pakketje aan met daarin WW spulletjes waar ik hier in België enkel van kan dromen. Een vriendin uit England bezorgt mij een postpakketje met bagels, koekjes, chips, pastasaus en Indische currymixen. Ik heb de verhalen over de afwijkende points waarden in England gehoord, maar om eerlijk te zijn is dit volgens mij vanaf dit jaar echt wel opgelost. Ik heb een 30-tal producten nagerekend en ook alvast een 20-tal recepten en ik kom steeds op dezelfde points waarde uit.

Nog een ontdekking deze week was de ongelooflijk lekkere vol au vent van Lien Willaert uit het caloriecomplot, met (oven)frietjes hé. De smaak zit er echt boenk op, dus we hebben het ons goed laten smaken.

Hup naar de laatste week voor onze congé. Zou zo graag die 105 zijn verschijnen op de weegschaal voor ik op vakantie vertrek.

09:55 Gepost door Alice in WW | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Dat is echt grandioos Alice! Geniet van je overwinningsgevoel! En vertrek maar lekker op reis! Dat doe ik morgen, en yes, nu begint het toch te kriebelen ondanks mijn onzekerheid vooraf.Maar k verlang stiekem om vlug morgen te zijn!
Geniet met volle teugen van de vakantie!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 22-03-11

Je houdt 't keiiiigoed vol! Super!

Gepost door: LJ | 22-03-11

Je mag terecht fier zijn op jezelf!!!

Gepost door: Doornroosje | 23-03-11

Amaaai, ik sta paf! Dikke proficiat, hoor, met die min 10!!!

Gepost door: Tita | 23-03-11

De commentaren zijn gesloten.