23-03-11

Alice en het theoretisch rijexamen

 

 

 

 

 

 

 

Maandagmorgen eerste werk reden M. en ik. (Nu ja M reed en ik zat ernaast.) naar het examencentrum voor mijn theoretisch rijexamen.
Tijdens mijn ziek zijn had ik elke dag een uurtje gestuurd en zondag had ik uit pure zenuwen 24 proefexamens afgelegd.

De nacht van zondag op maandag heb ik bitter weinig geslapen en M met mij. Ik heb die arme jongen ontelbare keren aangestoot om allerlei domme vragen te stellen. Ik was niet eens zenuwachtig voor mijn effectief theorie examen, als er een ding is dat ik kan dan is het blokken. Daar twijfelde ik geen minuut aan... ik maakte me eerder zorgen over wat er daarna zou komen, het effectieve rijden. Dus M. werd diverse malen wakker gemaakt om te antwoorden op vragen als daar zijn: "zeg, gade eerst naar neutraal voor ge naar een andere versnelling gaat?" "Zoet, ik moet mijn ambriage toch zachtjes lossen he om te vertrekken."

Voor jullie denken dat ik helemaal doorgeslagen ben. Autorijden en ik, wij zijn niet de beste vrienden. Ongeveer 8 jaar geleden legde ik mijn theoretisch examen reeds af. 8 jaar geleden volgde ik reeds een rijopleiding. Maar toen kwam daar een tropische bacterie, een zware revalidatie en heel wat andere zaken tussen en liet ik de boel de boel. Voor de komende 8 jaar was autorijden wel on my mind, maar geen haar op mijn hoofd dat er aandacht om effectief terug achter het stuur te kruipen.

M. was wel vaak diegene die zuchtte dat het toch zo simpel zou zijn als we allebei zouden kunnen rijden. Dat zou voor hem betekenen eens kunnen drinken als we weggingen. (Want ik drink amper... dus ik zou gemakkelijk bob kunnen zijn.) En lange ritten naar het zuiden zouden minder zwaar zijn voor hem. M. bolt nu makkelijk 10 tot 15 uur aan een stuk (allee met korte pauzekes). Hoewel ik denk dat als puntje bij paaltje komt hij het er toch behoorlijk moeilijk mee zal hebben om op die passagiersstoel plaats te nemen.

 

Nu om een lang verhaal kort te maken, ik was geslaagd. Met glans geslaagd al zeg ik het zelf.
Met een vrolijk vreugdedansje huppelde ik terug naar de wagen en begon M. al wilde plannen te maken om mij allerlei zaken aan te leren.
Illegaal dan wel, want de allerliefste schat mag op dit ogenblik nog niet met mij rondrijden. Daar moet je namelijk 8 jaar je rijbewijs voor hebben.
Maar geen nood, ik zou gauw die 20 uur rijles hebben gevolgd en dan zou ik wel met hem mogen rondtoeren op Vlaamse wegen.
Die droom werd echter al gauw doorprikt door de rijschoolmeneer. Wachtlijsten tot eind juni... dus ja daar liet ik mij dan maar op noteren.
Vanaf 27 juni mag ik dus met Meneer Willy van de rijschool gaan rijden, oefenen en leren.
En tot dan zal ik maar een beetje oefenen op het industrieterrein met mama en papa.

 

15:27 Gepost door Alice in Just Alice, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hey Alice, waren er dan geen andere rijscholen waar je wel vroeger terecht kan??? In elk geval gefeliciteerd met het behalen van je theoretisch rijbewijs!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 29-03-11

Hey Christa, neen in onze buurt (straal van 25 kilometer) zitten alle rijscholen vol tijdens de uren dat ik kan. Probleem is dat ik werk en dus niet zomaar s middags kan gaan rijden. Ben dus gebonden aan voor of na mijn werk. Nu ja, echt haast heb ik niet zenne.

groetjes,

Gepost door: Alice | 29-03-11

De commentaren zijn gesloten.