29-03-11

WW week 7

In de zevende week beperkt het gewichtsverlies zich tot 500 gram. Gram ik zie het niet zo graag staan als kilo. Kilo klinkt zoveel beter. M. merkte vanmorgen dan ook op dat ik dan maar een halve kilo minder moest zeggen. Het verbaasde me wel enigszins, want ik heb deze week wel echt mijn best gedaan. Niet echt veel extraatjes genomen en mooi binnen mijn punten gebleven. Waar het dan wel aan zou kunnen liggen? Ik heb opmerkelijk weinig gesport op mijn Wii deze week. Één keertje maar en niet vier keer per week zoals gewoonlijk. Komt ervan als mijn mannetje een hele week ’s avonds thuis is. Dan doe ik liever leuke dingen met hem dan te staan zweten op mijn Wii.

 

Voor de rest was het een rustige week met mijn mannetje thuis dus, zoals ik al zei. Wat wil zeggen dat ik gewoon kan koken voor ons tweetjes en niet een heel systeem moet uitdokteren van opwarmmaaltijden en vooruit koken enz. Zaterdag zijn we de stad ingetrokken want ik had dringend een riem nodig. De broeken die ik twee weken in WW gekocht had zakte echt gigantisch hard af en om nu zo een hele tijd aan je broek te liggen trekken is ook weinig elegant. De collega’s begonnen er zelf al mee te lachen. Uiteindelijk kocht ik niet enkel een broek, maar ook een nieuwe jas. Weg met mijn oude vertrouwde jeansjas, welkom mooie trenchcoat. Oké, hij is nog een klein beetje te smal, maar vermits ik van plan ben te blijven afvallen en niet binnen vier weken weer wil constateren dat alles rond mijn lijf hangt te slobberen heb ik hem toch maar genomen. Een kledingsmaat kleiner toch al. Daar word ik nu eens oprecht vrolijk van zie. Naast het jasje en de riem kochten ik nog maar eens een paar schoenen. Ik begin mezelf er van te verdenken een echte schoenentic te krijgen. Waarschijnlijk een compensatie omdat ik niet in alle kleding kan die ik wil? In elk geval ben ik heel content met mijn wit-blauwe ballerina’s voor dit voorjaar. Het ventje staken we ook maar meteen in het nieuw. Heerlijk zo een echtgenoot aan mijn zijde die met bijna alles staat en niet terugdeinst voor de nieuwste trends. En knap dat hij eruit zag mijn lieveke!

Zondag hebben we een uitstapje gedaan naar de kinderboerderij. Zonder kinderen ja… maar ik ben nu eenmaal passioneel verliefd op het varkentje dat op de boerderij woont. In het boerderijwinkeltje kopen we meestal een hele hoop lekkere dingen, maar ik heb me deze keer weten te onthouden van zoveel lekkers. Geen rijstpapjes, kaastaartjes of verse wafels. (Hoewel ik een klein puntje heb geproefd van de hubby zijn wafel.) Wel naar huis met onze vaste liter verse melk. Viel wel tegen dat ik daarna zag dat het me 4 punten kostte voor een glas melk. Maar kom, niks smaak zo goed als verse melk recht van de koe.

En nu nog eventjes goed opletten deze week, want zaterdag vertrekken we op vakantie en dan zal er waarschijnlijk al eens een restaurantje meegepikt worden.

12:43 Gepost door Alice in WW | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Niet opgeven, een halve kilo is ook nog heel goed. Is dat niet zo het gemiddelde van wat je kan verwachten? Mijn moeder zei altijd dat er gewoon heel veel factoren mee een rol spelen. De vrouwelijke cyclus zelfs al, dacht ik, ik meen mij te herinneren dat mijn moeder nog gezegd heeft dat je niet kan afvallen tijdens je maandstonden. Misschien is er dan volgende week extra veel af? Ik heb ook nog gehoord dat je in eerste instantie niet afvalt van te sporten: door te sporten verbrand je vet en kweek je spieren, maar omdat spieren meer wegen dan vet zie je dat niet direct op de weegschaal. Pas na een tijdje wel... Enfin, ik ben nog altijd een en al bewondering voor u hoor, zo lang heb ik het nooit uitgehouden :-).

Gepost door: Ladybird | 29-03-11

Ik wil gewoon te veel te snel :D Ik weet dat 500 gram eigenlijk niet slecht is, maar vermits ik normaal 1 kilo in de week afval valt dit toch wel een beetje tegen.
Dat van u regels kan bij sommige mensen waar zijn, maar bij mij zeker niet. Jarenlange ervaring leert mij dat ik meer afval in de week van mijn regels. God mag weten waarom.
Dat van dat sporten is ook niet echt waar hoor. Is pas als je zo begint te sporten dat je effectief spieren begint te kweken en geloof me dat doe ik nog lang niet. Zit trouwens op een vetverbrandingsprogramma en niet op een spierprogramma. :D

Verbaas mezelf elke dag dat ik het nogsteeds vol hou hoor. Want na al mijn dieetavonturen en het hele maagring gedoe had ik niet verwacht dat ik eindelijk nog eens de wil zou vinden om dit te doen. maar kennelijk... waar een wil is is een weg.

En zo lang volhouden is ook omdat er zoveel afmoet hoor. 30 kilo overgewicht, dan moet je een tijdje volhouden he.

Dikke knuffel!

Gepost door: alice | 29-03-11

Dan nog, bij mij zou er een twintig kilo af moeten, gewoon al er aan beginnen is al te lastig voor mij precies... Dus: goed bezig!

Gepost door: Ladybird | 01-04-11

De commentaren zijn gesloten.