31-03-11

Alice in de thermen

Maandag was een echt verwendagje voor ons tweetjes. We keken al een hele tijd uit naar een dagje sauna in de thermen van Londerzeel. Onze eerste keer daar, want meestal zijn we klanten van de thermen in Grimbergen. Na twee negatieve ervaringen vonden we het echter tijd om eens andere horizonten op te zoeken en zo kwamen we in Londerzeel terecht. Niet te ver rijden van bij ons thuis en volgens een collega een echte aanrader. En ik moet zeggen ze heeft zeker niet gelogen.

 

Ik dook bij binnenkomst natuurlijk al onmiddellijk de reuzegrote jacuzzi in om heerlijk te bubbelen. Als ik ooit rijk genoeg ben dan installeer ik een jacuzzi bij ons thuis. Genieten dat ik daar van kan doen… echt heerlijk! M. is jammer genoeg niet zo een bubbelpersoon dus na een kleine tien minuutjes gingen we opzoek naar de eerste sauna. Het werd de kelto sauna in de tuin van 90 graden. Echt een supermooie sauna met een knetterend haardvuur in het midden. Jammer genoeg zat er een echte “klepmadame” in de sauna, die de boze blikken van de andere gasten compleet aan haar voorbij liet gaan en vrolijk verder tatterde op volume 10. Na een kwartiertje kon ik echt niet langer meer aanhoren hoe geweldig ze de kiezels van den brico vond en besloten we opzoek te gaan naar de sneeuwsauna.

En onder de indruk dat we waren van deze sauna! Eerst loop je door een aangelegd bos en daarna kom je in een ruimte met echte sneeuw waar ze de alpen hebben nagebouwd. In het midden van dat tafereeltje staat er zo een echte Zwitserse chalet en in die chalet is de sauna. Deze maar 80 graden, maar toch nog lekker warm. Ook weer met een haardvuur en heerlijk warme stenen. Na de sauna zaten we gezellig op de bankjes voor de chalet in het sneeuwlandschap af te koelen. Best romantisch met de nagemaakte sterrenhemel.

Ondertussen ging het tegen de middag en knorde onze maagjes toch wel een beetje. De zon scheen en het terras van het restaurant lag in de mooie tuin, dus zochten we ons daar een tafeltje voor ons tweetjes. Voor mij volgde een grote salade met kippenblokjes en ananas en voor M. een lekker videeke. (Ik ben getuigen want ik heb een stukje kip geproefd.) Heerlijk, alleen werd ik een beetje onrustig toen ik zag dat de dressing toch over de sla was gedaan. Het ventje heeft me dan streng toegesproken. Dat ik belooft had dat ik nooit zou panikeren en me altijd normaal zou blijven gedragen. Dat kilo’s niet alles zijn in het leven en dat genieten met ons twee altijd belangrijker was. En na zijn strenge woorden besefte ik ineens weer dat ik compleet verkeerd bezig was. Panikeren over een beetje sladressing, terwijl ik enkele weken geleden frietjes van de frituur met stukken vlees erbij binnenstak en dat opvolgde met een grote coup ijs. Dus dank u schat om me weer eventjes mooi met de twee voetjes op de grond te zetten.

Als dessertje bestelde ik een fruitsalade en M. een griekse yoghurt met honing en nootjes. Ik kon natuurlijk niet weerstaan en heb toch een lepeltje geproefd van zijn yoghurt. Zo lekker dat die was! Vermits met een volle maag verder kuren niet zo een goed idee is, nestelde we ons in de relaxzetels bij het haardvuur en lazen een beetje in onze boeken. Heerlijk rustig, genietend van de stilte om ons heen en het uitzicht over de prachtige tuin. Na een klein uurtje had ik toch wel zin in terug wat actie, dus heb ik M. achtergelaten en ben ik zelf een aantal baantjes gaan trekken in het buitenzwembad. (Tja, die extra dressing moest eraf he. :D) Na deze sportieve inspanning heb ik mezelf dan toch maar getrakteerd op nog een kwartiertje in het bubbelbadje.

Ondertussen had M. ook terug zin in een sauna’tje en bezochten we de panoramasauna. Snel dat we daar terug uitwaren…. De sauna was 60 graden en dat vonden we een beetje te fris. Tja…. Er bestaat kennelijk een wereld waarin 60 graden als te fris kan bestempeld worden. Wij dus terug naar sneeuwsauna, want die beviel ons echt supergoed.

Na de sneeuwsauna wou ik nog graag het dampbad proberen, maar daar ben ik ook snel van teruggekomen. Die damp zorgde er echt voor dat ik amper kon ademen, dus na tien minuutjes ben ik daaruit gevlucht.

Om ons dagje kuren af te ronden hebben we de dompelbaden gedaan, fantastische voor de doorstroming, dus zeker een aanrader voor mij. Eerst in het warm bad (heerlijk warm), dan in het koud bad (ow my god, dat is koud)… bij de vierde keer voelt het echt of ze met kleine naaldjes in je been liggen te prikken. Maar echt waar… mijn pijnlijke benen waren in een klap verdwenen.

 

Echt een geslaagd dagje kuren. En een echte aanrader. Nooit meer Grimbergen voor ons!

Commentaren

Mmmm lijkt me zalig!!

Gepost door: LJ | 31-03-11

IK heb ook nog een waardebon liggen en het wordt ook londerzeel, daar had ik al veel over gehoord! Nu is er bij ons in de buurt ( Roeselare ) ook een prachtig nieuw complex, daar zijn we onlangs nog geweest. Ik had het in het begin heel erg moeilijk met het naakt zijn, maar na een tijdje went dat wel. De opgietsessie vond ik zalig, dit had ik nog nooit meegemaakt. Door mijn fibro mag ik echter geen wisselbaden nemen, zeker nooit in koud water springen na een sauna. Maar een warm zwembad is zalig , want een gewoon gemeentelijk zwembed is te koud voor mij.
in elk geval heel blij dat je genoten hebt
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 31-03-11

De commentaren zijn gesloten.