12-04-11

Alice en de knoop die werd doorgehakt

Het was niet alleen een heerlijke vakantie het was ook de vakantie waarin knopen werden doorgehakt.
Vooral door M. dan.
U herinnert zich misschien nog wel een ander blogpostje en jullie weten waarschijnlijk ook dat dat onze kinderwens grotendeels bij mij te zoeken was.
Tijdens onze vakantie aan zee is de knoop echter door hem doorgehakt.
Hij wil echt geen kinderen. Niet nu en hoogstwaarschijnlijk nooit.
Oké het was even slikken, maar diep vanbinnen wist ik eigenlijk al lang dat de zaken er zo voorstonden. Dat hij enkel door de knieën was gegaan voor mij en mijn geluk. Maar zijn argumenten tijdens onze vakantie waren erg sterk. Dat je geen mensje op de wereld kan zetten om iemand anders een plezier te doen. En hij heeft absoluut gelijk en de reden dat ik kinderen zou overwegen is om de verkeerde redenen.
Omdat ik bang ben een ervaring te missen. Omdat ik bang ben om alleen te zijn.
Geen een van de redenen die ik aan mezelf kon zeggen was omdat ik gewoon graag kinderen wil. Want dat is niet het geval. Ik heb niet een overweldigende kinderwens die veel vrouwen voelen. Vriendinnen van mij waar de wereld zou bij instorten moest zwanger worden niet lukken. Collega's die effectief hun man zouden verlaten als hij geen kinderen wil.
Misschien komt het wel omdat ik op mijn zestiende reeds te horen kreeg dat zwanger worden voor mij een dubbeltje op zijn kant was. 20% kans om ooit zwanger te worden is weinig... erg weinig. Misschien komt het wel omdat ik al bijna meer dan 10 jaar weet dat zwanger worden voor ons een medische lijdensweg zou worden. Of misschien komt het wel omdat ik echt van nature geen moedergevoel heb. Of het een het gevolg is van het ander weet ik niet, maar de feiten zijn er wel.
Ik was even onder de indruk van zijn woorden, want ze klonken ongelooflijk definitief. En ja, ik heb die dag een paar keer naar kindjes op het strand gekeken. En gedacht dat wordt het dus niet voor ons.  Of naar grootouders gekeken en gedacht dat wordt mijn mama dus niet. Een dom idee, want mijn mama heeft helemaal niet de ambitie om oma te worden. Ze zal waarschijnlijk zelf nog redelijk happy zijn als ze onze beslissing hoort. De schoonmama dat is misschien een ander verhaal, maar haar zien we amper en zij heeft nog een kans om oma te worden door mijn schoonbroertje.
En de woorden zijn erg definitief... door heel mijn medische geschiedenis is zwanger worden iets waar wij 2 à 3 jaar op voorhand mee moeten beginnen. Dus van gedachten veranderen is niet zo simpel bij ons. De klok tikt en ik kom echt wel bij het punt dat er geen weg terug is.
En weet je, het doet me eigenlijk niets. Ik besef dat ik niet echt kid-minded ben. Er is een reden waarom we al jaren hotels boeken waar kinderen niet toegelaten zijn. Naar restaurants gaan waar we weten dat kinderen geweerd worden. Er is een reden waarom we ergens anders gaan zitten als we zien dat ouders met kinderen binnenkomen.
En ik kijk uit naar mijn leventje met M... Want M. en ik dat is meer dan genoeg.

En hopelijk als alles een beetje meezit heb ik tegen het einde van de maand nog groot nieuws. Nog even afwachten dus! 

08:13 Gepost door Alice in Ons gezinnetje | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Je moet je echt niet laten bepalen door wat de maatschappij wil dat je doet... Jullie hebben het prima voor mekaar als gezinnetje!

Gepost door: LJ | 12-04-11

Je moet je echt niet laten bepalen door wat de maatschappij wil dat je doet... Jullie hebben het prima voor mekaar als gezinnetje!

Gepost door: LJ | 12-04-11

Ik ben onder de indruk van deze woorden. Misschien omdat ik net WEL die kinderwens heb. Voor mij is het iets moeilijks om te begrijpen.

Maar ik weet wel dat jij en M. gelukkig zijn samen. Dat blijkt overduidellijk uit elke post die je schrijft. Dus ik wens jullie veel geluk met jullie tweetjes!

Gepost door: Tita | 12-04-11

Ik dacht dat het bij jullie ook aan het kriebelen was, maar toch niet dan :) Nee, er zijn nog heel wat mensen die bewust niet voor kinderen kiezen. Alleen ben ik daar spijtig genoeg niet bij. Ik wil echt mama worden. Maar anderzijds kunnen jullie zo alleen maar aandacht voor elkaar hebben natuurlijk, wat ook fijn is :)

Gepost door: Sylvie | 12-04-11

Kinderen of niet... het is een eigen keuze, jullie keuze... welke redenen ook... het gaat erom gelukkig te zijn met elkaar, wat zo te lezen wel zo is :)

Gepost door: just-me | 13-04-11

Ik vind het prima dat je heden ten dag de keuze hebt, kinderen of niet, allee tenminste als je gezond bent! Ik heb twee kinderen, ik ben er blij mee, maar ik besef nu dat je er ook zorgen aan hebt zelf al zijn ze de deur uit! Want beiden staan nog op losse schroeven in het leven enfin, en geen kineren opent perspectieven voor andere dingen, die mooie gedroomde reis die je voor ogen hebt misschien! Icross my fingers!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 14-04-11

Best heftig geloof ik. Maar zo te horen ben je zeker van jullie beslissing, en voel je je er goed bij. En dat is toch het belangrijkste!

Gepost door: Ellen | 15-04-11

De commentaren zijn gesloten.