18-04-11

Alice en weekend :D

 

Weekend... ik keek echt al ongelooflijk lang uit naar het weekend. Ik wen maar niet aan de nachten zonder M.
Onrustig slapen en vaak wakker worden is er dan sowieso bij, dus het is altijd feest als zijn reeks nachten erop zit. Ookal is het nu dan maar voor vier dagen en start hij daarna terug met nachten. So be it he...

Zaterdagmorgen kwam hij dus van de nacht en dan brengt hij altijd verse pistolekes mee zodat we gezellig samen kunnen ontbijten.
Na het ontbijt stond ons mama al klaar om naar de markt te vertrekken. Het wordt zo stilletjes aan een traditie om op zaterdagmorgen met mijn mams naar de markt te trekken voor verse groentjes. Daarna drinken we een tasje thee om bij te babbelen. En hoewel ik anders had verwacht moet mijn mama toch twee keer slikken als ze te horen krijgt dat ze waarschijnlijk nooit oma wordt. Ik moet er wel om lachen, tenslotte is zij de vrouw die ons al jaren afraadt aan kinderen te beginnen. Dan luister je al eens naar je moeder... is het weer niet goed. Thuis wacht het ventje mij op met het middageten om daarna richting stad te trekken. Ik heb dringend weer enkele kruidenmixen nodig, dus trekken we naar Oil & Vinaigre, Dille & Kamille en belanden we uiteindelijk bij Fnac. Boeken onze grote zwakte en we geven er weer aan toe. Ik trakteer mijn ventje op een nieuw boek. Fnac is en blijft onze favoriete boekenwinkel, voornamelijk omdat zij een grote afdeling Engelstalige boeken hebben. Bij standaard boekhandel kopen we bijna nooit, omdat we onze boeken daar steeds moeten bestellen in het engels. Naast fnac komen de meeste boeken (en dvds) van amazone. Veel goedkoper. Bij Fnac zie ik dat de 4 seizoenen van The Tudors alles samen 90 euro's kosten. Ik bestelde ze deze week voor 35 euro's, verzendkosten inbegrepen. Helemaal happy met deze "budgetvriendelijke beslissing" trekken we nog even de stad in, want het wordt tijd om me naar mijn afspraak met LJ te begeven.

Een gezellige babbel in het zonnetje en een overheerlijke milkshake later is het alweer tijd om afscheid te nemen. Tijd vliegt soms echt wel.
Op de bus naar huis smsen het ventje en ik over en weer. En ik ben meteen weer heel dankbaar dat we na al die jaren nog zo dol zijn op elkaar.
Aan de bushalte staan mijn twee kerels me al op te wachten en ik kan niet neen zeggen tegen M. zijn puppy-oogjes als hij vraagt of het vandaag misschien frietjes van de frituur kunnen worden voor het avondeten. Ik ga door de knieën. Het is tenslotte al bijna drie maanden geleden dat we nog frietjes van de frituur aten. Ik reken er braaf punten voor aan, maar besef toch weer dat ik de frituur bij ons in de wijk niet echt lekkere frietjes vind hebben.
We zoeken vroeg ons bedje op, tenslotte is de echtgenoot al bijna 36 uur wakker. Hij valt dus als een blok in slaap en ik volg niet veel later, blij dat hij terug naast me ligt.

Zondagmorgen starten we altijd met een fikse wandeling naar de lekkerste bakker van ons dorp. Zo heeft fab doggy 2 meteen zijn ochtendwandeling achter de kiezen en kunnen we daarna rustig ontbijten. Een telefoontje later naar mama en papa besluiten we een grote wandeling te maken langst het parcours van de marathon die vandaag door ons dorp trekt om zo onze lopende collega's te gaan aanmoedigen. Onze hondjes gaan natuurlijk mee, samen met de hondenwagen. (Een kinderwagen, maar dan voor honden.) Dit is echt wel nodig voor Fab doggy 1. De lieverd wordt volgende maand 9 jaar en is bijna volledig blind. Na een dikke twee uurtjes stappen wordt het hem ook een beetje te zwaar en laat hij zich gewillig rondrijden is zijn "koets". Fab doggy 2 doet er nog eens twee uurtjes bij en heeft zo samen met ons 4 uurtjes stappen in zijn pootjes zitten. De rest van de dag horen we hem niet meer.
Terug thuis besluiten M. en ik de laatste loodjes aan het uitmesten van onze keukenkasten te leggen. Voilà, kamer één van ons huis is in orde. Drie volle vuilzakken als resultaat, maar alles ziet er terug spik en span uit. Ik zet mijn liefje met een tasje koffie en een stukje taart in de zetel om al onze cd's te sorteren en ikzelf trek mij terug in de keuken met als resultaat een mooi lichtroze rabarberlikeur die er schitterend uitziet en een toren versgebakken wafeltjes.
Na een warm badje plof ik me naast mijn twee mannen in de zetel en gaan we opzoek naar een leuk adresje voor onze huwelijksverjaardag op 16 mei. Hoewel we eigenlijk naar Brugge zouden trekken valt ons oog op de kasteelhoeve waar we al drie jaar proberen te reserveren en waar er nooit plaats is. Maar kijk 16 en 17 mei staan nog als groen aangeduid. Dus snel een mail gestuurd en onze plannen lichtjes gewijzigd. Maar dit is ook fijn, zo kunnen we eindelijk ons lang geplande bezoek aan Flanders Fields en het bakkerijmuseum brengen en dag twee trekken we dan toch nog naar Brugge voor de Dali tentoonstelling. Ik kijk er alvast naar uit.

M. zet Prince of Persia op, maar een goede drie kwartier in de film overwint de slaap het van mij en trekken we naar ons bedje.

 

De commentaren zijn gesloten.